Comunele salajene se conecteaza la internet

Magazin Salajean 15 iunie 2007 0

Printre cele sapte comune din judetul Salaj care au depus un proiect in cadrul Programului Economia bazata pe cunoastere se numara si comuna Dobrin.

Astfel, comunele desemnate ca fiind eligibile (Dobrin, Crasna, Simisna, Dragu, Rus, Camar si Carastelec) vor beneficia in acest an de instalarea Retelei Electronice a Comunitatii Locale, care va conecta la internet Scoala, Primaria, Biblioteca publica si un Punct de Acces Public la Informatie (PAPI). Aditional, reteaua va cuprinde si scolile generale din satele apartinatoare comunelor sau oraselor selectate. Obiectivul general al proiectului este acela de a facilita participarea comunitatilor dezavantajate din punctul de vedere al accesului la informatie la societatea bazata pe cunoastere, in acord cu strategia guvernamentala de integrare in Uniunea Europeana.

Viceprimarul comunei Dobrin, Ion Tamaras, ne-a declarat ca momentan se efectueaza lucrari de reabilitare a celor trei incaperi in interiorul carora vor fi amplasate echipamentele de calcul si mobilierul aferent acestora. Punctul de Acces Public la Informatie va fi in incinta Caminului Cultural din comuna si va fi dotat cu sase calculatoare, un server, un scaner, o camera web, o imprimanta si o camera foto digitala. In cadrul PAPI vor fi angajate doua persoane alese si instruite de catre Ministerul Telecomunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, care este si coordonatorul acestui program. Viceprimarul a adaugat ca printre responsabilitatile care au revenit autoritatilor locale s-a numarat si asigurarea spatiilor, dotarea acestora, reabilitarea si introducerea curentului electric. Valoarea totala a investitiei sustinute din bugetul local este de 80.000 de lei, iar finantarea pe care trebuie sa o primim de la Ministerul Telecomunicatiilor se ridica la suma de 600.000 de lei, a mentionat Tamaras.

Proiecte la Dobrin

Pentru perioada imediat urmatoare, autoritatile locale din comuna Dobrin au in vedere reabilitarea a trei unitati de invatamant din Verveghiu, Dobrin si Doba. Valoarea celor trei proiecte de reabilitare a scolilor este de 180.000 de lei, iar lucrarile vor consta in introducerea incalzirii centrale, reabilitarea grupului sanitar si refacerea acoperisului, a adaugat viceprimarul.

In aceasta perioada se efectueaza lucrari de reabilitare a sediului in care isi desfasoara activitatea Primaria. Lucrarile au fost demarate anul trecut si s-a reusit schimbarea tamplariei. Momentan se lucreaza la introducerea retelei de apa si a incalzirii centrale, a conchis viceprimarul.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »