Cel mai probabil: Csoka Tiberiu si Valer Crisan, vicepresedintii Consiliului Judetean Salaj

Magazin Salajean 20 iunie 2012 0

Cel mai probabil: Csoka Tiberiu si Valer Crisan, vicepresedintii Consiliului Judetean SalajCei doi vicepresedinti ai Consiliului Judetean Salaj vor fi alesi din patru candidati pentru acest post. Unul dintre ei este sustinut de UDMR Salaj, iar ceilalti trei de PNL Salaj. Zarurile nu au fost inca aruncate, urmand a se purta discutii intre reprezentantii social-democratilor salajeni si liberalii salajeni. Fostul si actualul presedinte al CJ Salaj, Tiberiu Marc, sustine ca ar fi multumit sa aiba ca parteneri in cei patru ani de mandat persoane cu experienta in administratie publica.

Din sursa-n sursa

Potrivit unor surse care doresc sa isi pastreze anonimatul, presedintele CJ Salaj ii va avea la dreapta si la stanga sa, in mandatul 2012 – 2016, pe Csoka Tiberiu si Valer Crisan. Pentru UDMR, fostul vicepresedinte, Csoka Tiberiu, este singura optiune. In schimb, pentru liberali exista trei alternative: Corin Penciuc – fost consilier judetean in legislatura 2008 – 2012, Livia Chende – fost consilier judetean in mandatul precedent si Valer Crisan – jurist in cadrul societatii Transurbis SA Zalau, din cate se pare, acesta fiind si preferatul liberalilor pentru functia de vicepresedinte al CJ.

In ceea ce priveste punctul de vedere al UDMR Salaj, lucrurile sunt foarte simple. Liderul udemerist Seres Denes a confirmat deja ca Csoka Tiberiu este singura optiune a Uniunii pentru celalalt fotoliu de vicepresedinte al CJ si, ca atare, acesta beneficiaza de toata sustinerea UDMR.

In schimb, oferta liberalilor salajeni este mai bogata, ei prezentand social-democratilor trei nume, Corin Penciuc, Livia Chende si Valer Crisan, acesta din urma fiind asul din maneca conducerii liberalilor. In cursul zilei de maine (astazi – n.r.) va avea loc o sedinta a conducerii PNL Salaj in cadrul careia se va stabili persoana desemnata de organizatia noastra pentru a ocupa fotoliul de vicepresedinte al CJ Salaj. In acest moment (ieri – n.r.) avem trei propuneri, Corin Penciuc, Livia Chende si Valer Crisan, a precizat Radu Capilnasiu, presedintele PNL Salaj. Totusi, surse credibile din randul liberalilor sustin ca favorit pentru postul de vicepresedinte al CJ Salaj este Valer Crisan, actualmente consilier in cadrul Transurbis SA.

Tiberiu Marc si Radu Capilnasiu, prinsi in discutii iritante?

Cele trei variante ale liberalilor sunt cunoscute si de presedintele PSD Salaj, Tiberiu Marc, castigatorul cursei electorale pentru sefia CJ Salaj. Acesta nu a avansat varianta pe care o prefera din cele trei nume prezentate de liberalii salajeni, dar a subliniat ca ar opta, in cadrul discutiilor, pentru un partener cu experienta in domeniul administratiei. Constituirea CJ Salaj va avea loc, probabil, in cursul saptamanii viitoare, iar pana atunci, cel mai devreme astazi (ieri – n.r.), ne vom intalni cu liberalii pentru a discuta variantele propuse de acestia. Inaintea discutiilor nu se vor lua decizii. Noi nu ne amestecam in organizatiile altora, dar daca este vorba de persoane cu care urmeaza sa lucram patru ani, trebuie sa discutam si sa ne lamurim. Cat privesc aceste discutii nu pot decat sa fiu optimist, nu cred ca ele se vor derula intr-o tonalitate care sa ne irite. Desigur, sunt pareri si pareri, avem fiecare anumite asteptari, iar cand vorbim de o decizie politica nu ne gandim la un act de premiere. Acum organizatia este cea care hotaraste pe cine propune si fiind mai multe nume e nevoie sa fie discutate. Nu au existat intelegeri inainte de alegeri pentru ca era prematur. As prefera pe cineva care are experienta in administratie, pentru ca nu este timp de adaptare si nici nu e bine sa incredintezi cuiva niste prerogative pe care nu le poate indeplini, a sustinut Tiberiu Marc.

Reiteram faptul ca viitorul Consiliu Judetean va avea in componenta 14 alesi din partea USL, 7 din cadrul UDMR, 6 din PDL si 3 din PP-DD.

Berek Istvan, viceprimar de Simleu Silvaniei

Astazi are loc sedinta de constituire a Consiliului Local din urbea de la poalele Magurii. Din echipa care preia conducerea Primariei vor face parte fostul edil, democrat-liberalul Septimiu Turcas si reprezentantul UDMR, Berek Istvan. Cel din urma, asa cum am aflat de la presedintele UDMR, Seres Denes, este propunerea care confirma intelegerea pre-electorala. Primarul urbei, Septimiu Turcas s-a aratat multumit de partenerul care-i va sta alaturi in cei patru ani de mandat. Berek Istvan este director adjunct la Colegiul National Simion Barnutiu, un om de caracter, harnic si de actiune, foarte respectat de intreaga comunitate. Impreuna avem premisele unei bune colaborari in folosul orasului nostru. Aceasta propunere, precum si intelegerea pre-electorala, o respect, pentru ca eu ma tin de cuvant. Astazi (ieri – n.r.) vom avea o intalniri cu majoritatea consilierilor UDMR si PDL, pentru a stabili toate detalii legate de alegerea viceprimarului, de modul de organizare, componenta Consiliului local si a comisiilor de specialitate, a precizat primarul orasului Simleu Silvaniei. Persoana propusa de UDMR pentru postul de viceprimar a mai reprezentat, si in precedentele mandate, o optiune pentru acest post. Berek Istvan a fost consilier local in legislatura 2008-2012.

La Jibou, primar si viceprimar PSD

Postul de viceprimar al orasului de pe Somes va fi adjudecat unuia din cei zece consilieri ai PSD Salaj. Primarul Jiboului, Eugen Balanean, a aratat ca nu se pune problema negocierilor, deoarece social-democratii sunt majoritari. Joi avem sedinta de constituire cadru, in care se va stabili cine va fi noul viceprimar al orasului Jibou. Inca nu am stabilit niciun nume, pentru ca oricare din cei zece consilieri pot accede la acest post, toti acestia fiind foarte buni, a mentionat Eugen Balanean.

UDMR – fara reprezentant la sefia Primariei Cehu Silvaniei

Uniunea Democrata a Maghiarilor a cedat fotoliul de viceprimar al orasului de sub Codru. Asa cum a precizat presedintele UDMR Salaj, Seres Denes, deocamdata purtam negocieri cu PDL si USL care au anumite propuneri. Suntem dispusi sa renuntam la acest post, in favoarea partidelor mentionate, dar ne vom orienta in cadrul intelegerii pentru acest post la comune. Potrivit informatiilor furnizate de primarul orasului Cehu Silvaniei, Varga Andrei, sedinta de constituire a Consiliului Local va avea loc in 26 iunie. Pana acum s-au desfasurat doua intalniri cu reprezentantii USL si PDL, dar concret nu s-au avansat nume de persoane din partea celor doua formatiuni politice, fiecare dintre acestea incearca sa obtina postul de viceprimar, a aratat Varga Andrei. Componenta viitorului Consiliu Local de la Cehu Silvaniei este formata din 7 consilieri UDMR, 5 USL, 2 PDL si unul de la PP-DD.

Viceprimari cu cantec la Zalau

Primaria Zalau va avea trei edili, de trei culori politice diferite: un primar liberal, un viceprimar de la UDMR si unul de la PSD. Se pare, potrivit unor surse neoficiale, ca in urma negocierilor dintre USL si UDMR pentru CJ Salaj, democrat-liberalii au fost pusi in situatia de a pierde un fotoliu de viceprimar, functie promisa de USL celor de la UDMR, pentru a detine impreuna majoritatea in CJ.

Celalalt fotoliu de viceprimar ar trebui sa le apartina, conform intelegerii, celor de la PSD, in speta actualului viceprimar Daniela Cota. Insa, in ultima perioada, relatia dintre Daniela Cota si primarul Radu Capilnasiu pare sa scartaie destul de serios, motiv pentru care PSD s-ar putea vedea obligat sa desemneze pe altcineva pentru scaunul de viceprimar. Cu atat mai mult ca cat pesedistii trebuie sa umble cu manusi prin Primaria Zalau, astfel incat primarul sa accepte doleantele speciale ale coalitiei PSD-UDMR.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »