Candidaţii PDL la prezidenţiale şi-au arătat muşchii la Zalău

Aproape 250 de membri ai organizaţiei PDL Sălaj au fost prezenţi, marţi seară, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Zalău, la întâlnirea în cadrul căruia Cătălin Predoiu şi Gheorghe Falcă şi-au prezentat proiectul de ţară pentru candidatura la preşedinţia României. La eveniment au participat atât reprezentanţii conducerii PDL Sălaj, cât şi liderul democrat-liberal Vasile Blaga.
În cadrul amitit, prim-vicepreşedintele PDL, Cătălin Predoiu, a ţinut să arate că, în opinia sa, un preşedinte pentru 2014 trebuie să aibă în vedere trei direcţii strategice: independenţa justiţiei, reforma statului – cu un preşedinte cu rol de mediator între structurile statului şi ancorarea României în lumea euro-atlantică. De altfel, discursul lui Cătălin Predoiu a fost de departe cel mai bun, axându-se pe unitate si proiecte. „Cred că această dezbatere nu este doar despre noi, ci este şi despre partid. PDL este singurul partid care desemnează o competiţie internă pentru alegerea unui candidat la presedinţia României. Acest partid este singura forţă politică ce se poate opune puterii inerte a USL, cea care a distrus credibilitatea internă a României. Trebuie să continuăm drumul pe care am pornit, vrem să întărim partidul. Noi pregătim acest partid pentru guvernare, aici este soluţia pentru dărâmarea guvernului USL. Trebuie să ajungem la 25 la suta în prejma alegerilor europarlamentare dacă vom continua ceea ce am făcut”, a spus Catalin Predoiu.
Întrebat de către auditoriu dacă ar renunţa la candidatură în cazul în care ar exista un candidat cu o plasare mai bună în sondaje, Predoiu s-a arătat dispus să facă acest lucru, însă provocarea este în a „produce” un asemenea candidat.
La rândul său, Gheorghe Falcă a prezentat în faţa membrilor PDL Sălaj proiectul „Societate vie – proiect 2020”, vorbind despre „binele de Dreapta” şi „răul de Stânga”. Acesta a adăugat că îşi propune să se aplece asupra valorilor tradiţionale, precum familia şi patria şi să militeze pentru unificarea Dreptei.
Pe de altă parte, primarul Aradului a ţinut să reamintească celor prezenţi că de mai multe ori a atras atenţia organizaţiei Sălaj că a greşit atunci când l-a exclus din partid pe Radu Căpîlnaşiu, actual primar al Zalăului din partea PNL, arătând că primul pas în repararea unei greşeli este recunoaşterea ei.
Prezent la întâlnirea de la Zalău, Vasile Blaga, preşedintele PDL, a precizat că alegerea prin vot de către membrii partidului a celui care va reprezenta PDL la alegerile prezidenţiale din 2014 este o idee foarte bună, cel puţin 200.000 de democrat liberali urmând a se exprima în acest sens.
„Este un gest de responsabilitate pentru partid ca sute de mii de membri ai PDL să-i valideze candidatul, pentru că, până la urmă, ţinând cont de prezenţa din regiunea Nord-Est, cel puţin 200.000 de pedelişti îşi vor vota preferatul şi asta deja este o bună bază de pornire faţă de a-l stabili într-un birou. Iar faptul că ideea a fost într-adevăr bună este modul în care dumneavoastră sunteţi implicaţi în aceste discuţii şi întrebările pe care le-aţi pus candidaţilor”, a încheiat Vasile Blaga.
Reamintim că, în 2 noiembrie, membrii PDL Sălaj sunt aşteptaţi la urne pentru a-l desemna pe cel care va candida din partea partidului la preşedinţia România. La nivelul judeţului vor fi amenajate 10 secţii de votare (în Zalău, Şimleu Silvaniei, Jibou, Cehu Silvaniei, Ileanda, Sărmăşag, Nuşfalău, Treznea, Bănişor şi Hida), fiecăreia urmând să-i fie arondat un număr de comune.
Simultan cu alegerile din Sălaj, vor fi organizate scrutinuri şi în celelalte judeţe ale Regiunii Nord-Vest.
După finalizarea alegerilor în toate cele opt regiuni din România, în 15 decembrie, PDL va comunica numele candidatului pentru preşedinţie.

4 Thoughts to “Candidaţii PDL la prezidenţiale şi-au arătat muşchii la Zalău”

  1. Anonim

    apoi daca zice Vadan ca Predoiu e cel mai bun, atunci asa e! Noroc ca dupa ce a murit Brucan, ni l-a lasat pe Vadan. Da noroc e asta?

  2. Anonim

    Nu prea au muschi candidatii astia .Nu o sa intre nici in turul doi al prezidentialelor.Si Falca si Predoi ar obtine un scor mai mic decat PDL-ul.Le lipseste charisma .P D L ar trebui sa-si gaseasca un alt candidat.

  3. Anonim

    candideaza tu cel de la ora 11:58, pentru ca le stii pe toate

  4. Anonim

    Voi pdl-istii nu intelegeti un lucru NE_AM SATURAT DE VOI ai auzit d-le BLAGA?

Leave a Comment