UPDATE: Candidat la primărie, săltat de procurori pentru mită electorală

Candidatul PSD la funcţia de primar al comunei Năpradea, Vasile Ianc, a fost reţinut, în cursul zilei de joi, pentru 24 de ore, pentru ca vineri, să fie plasat sub control judiciar de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, pentru mituirea alegătorilor.
Potrivit informaţiilor furnizate de către prim-procurorul Crin Bologa, pe durata campaniei electorale, suspectul a oferit mai multor cetăţeni ai comunei sume de bani, în încercarea de a-i determina să îl voteze. „Până în acest moment, avem probe certe că inculpatul a oferit bani unui număr de cinci persoane. Patru dintre ele au primit câte 100 de lei, iar a cincea, 200 de lei”, ne-a declarat, vineri, prim-procurorul. Faţă de candidatul social-democrat, procurorii au dispus măsura controlului judiciar şi i-au interzis acestuia să ia legătura cu martorii din dosar ori să părăsească ţara.

„Întrucât pedeapsa prevăzută de către legislaţia în vigoare pentru coruperea alegătorilor este închisoare între şase luni şi trei ani, procurorul de caz nu a putut solicita arestarea preventivă a inculpatului, măsură care se dispune doar în cauzele care presupun o pedeapsă de minim cinci ani de închisoare”, a explicat Bologa.

12 Thoughts to “UPDATE: Candidat la primărie, săltat de procurori pentru mită electorală”

  1. COP

    Cand dai cinstea pe rusine…. Vai de capul nostru!

  2. Anonim

    Este o practica veche la PSD.

  3. adriana

    Pentru astia ne scoateti duminica din casa, la vot? Nu v-ar fi rusine sa va fie! Suntem de rasul lumii, hoti si mincinosi de cea mai joasa speța!

  4. Anonim

    Noroc că avem și candidați cinstiți!

    1. Anonim

      esti ridicol.da rau de tat.

  5. crina

    Spuneti-le numele sa-i stiu si eu. Nu stiu pe cine sa votez!

  6. Baloo

    Da’ nouă ce ne dau candidații din Zalău?

  7. Anonim

    OARE CE ZICE RALUCA CIREADA?

    1. Anonim

      comentariu fara sens…

  8. Vis

    Jos cu acesti psd, gunoaie de oameni, distrug Salajul de 26 de ani

  9. adriana

    locul 41 din 42 pe judete ca dezvoltare si atragere de investitii straine. Ultimii!

Leave a Comment