Ca sa cada Guvernul Boc, Talos se face frate cu PSD

Magazin Salajean 10 iunie 2010 0

Ca sa cada Guvernul Boc, Talos se face frate cu PSD

Intr-un comunicat de presa remis redactiei, deputatul PNL Salaj, Mirel Talos, a tinut sa faca cunoscut faptul ca, la votul care se va da in Parlament pe tema motiunii de cenzura depusa de PSD, va vota pentru caderea Guvernului Boc. Cred ca acest guvern trebuie demis din cel putin doua considerente principale.

Prima ar fi legata de incapacitatea de gestionare a situatiei economice. Astfel, la un an si jumatate de la preluarea puterii, guvernul Boc a aratat ca nu are niciun fel de viziune asupa scoaterii Romaniei din criza, practicand exclusiv politica reducerii veniturilor populatiei. Pe acest fond, tot mai multe firme isi reduc sau chiar inchid activitatile economice, fara a se prefigura un orizont pentru redresare economica. Guvernul nu are competenele econo-mice necesare acestui moment si este motivat doar politic, anume de mentinerea la guver-nare, sustine Mirel Talos.

Al doilea considerent invocat de deputatul liberal are legatura cu nivelul ridicat de coruptie si de interferenta a statului in economie. Consider ca influenta politica asupra mediului de afaceri a depasit nivelele periculoase din perioada guvernului Nastase (2000-2004 – n.r.).

Astazi, nu se mai pot face afaceri in domeniul public, decat cu influenta la PD-L, de la cel mai inalt nivel, pana la judete. Lucrarile publice, de la care asteptam macar in parte repornirea motoarelor economiei sunt date pe criterii politice prin incalcarea flagranta a legislatiei si a bunului simt. Cazul ginerelui ministrului Vasile Blaga, de profesie stomatolog, care a deschis in 2009 o firma de paza care a incheiat imediat contracte cu Ministerul Transporturilor si Ministerul Economiei, mi se pare ilustrativ pentru guvernarea PD-L, arata Mirel Talos in comunicat.

In final, liberalul face cunoscut ca vineri si sambata, pe platoul din fata Prefecturii, va face o consultare publica cu zalauanii, pe tema motiunii de cenzura.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »