Buletinele de vot pentru referendum sunt tiparite in culori diferite

Magazin Salajean 13 noiembrie 2009 0

Buletinele de vot pentru referendum sunt tiparite in culori diferite

Buletinele de vot continand cele doua probleme supuse referendumului in 22 noiembrie sunt tiparite in doua culori, negru si albastru, cetatenii putand opta doar pentru unul dintre cele doua scrutine, respectiv alegerea presedintelui sau problema referendumului, ori pentru amandoua.

Potrivit Institutiei Prefectului Judetului Salaj, in 22 noiembrie, cetatenii cu drept de vot pot opta in momentul in care se prezinta la sectia de votare doar pentru alegerea presedintelui Romaniei sau doar pentru problema referendumului, dar si pentru amandoua scrutinele, caz in care alegatorul va primi trei buletine. Cu alte cuvinte, alegatorul care va dori sa isi exercite dreptul de vot doar pentru referendum va primi doua buletine de vot corespunzatoare celor doua intrebari, neavand posibilitatea de a opta doar pentru o intrebare sau alta.

De asemenea, alegatorul care va dori sa voteze doar pentru alegerea presedintelui Romaniei va primi un singur buletin de vot, iar cel care va vota atat pentru presedinte, cat si pentru referendum va avea trei buletine de vot. Mai mult, urnele care vor fi folosite pentru referendum vor fi inscriptionate cu mentiunea referendum national, numarul intrebarii, precum si textul acesteia.

Prefectura Salaj mai face cunoscut ca buletinele de vot continand cele doua probleme supuse referendumului vor fi tiparite in culori diferite, buletine de vot nr. 1 in culoarea negru, iar buletinul de vot nr. 2 in culoarea albastru, precizeaza sursa citata. Totodata, se precizeaza ca Biroul Electoral Central a decis ca introducerea unui buletin de vot in alta urna decat cea destinata nu atrage nulitatea acestuia.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »