Bode, alegerile şi „miliţienii” şimleuani

Preşedintele PDL Sălaj, deputatul Lucian Bode, a apreciat că dezbaterile din cadrul Consiliului Judeţean de Coordonare a partidului, care a avut loc în urmă cu o săptămână, au fost „extrem de benefice” pentru toţi cei prezenţi la eveniment. Democrat-liberalul subliniază, totodată, că noul Birou Permanent Judeţean (BPJ) este mai puternic decât cel anterior. „Noul BPJ are în componenţă mai mulţi oameni cu experienţă politică şi administrativă”, susţine liderul PDL Sălaj, care a făcut cunoscută o parte din membrii Biroului: Lucian Bode – preşedinte, Septimiu Ţurcaş şi Claudiu Bârsan – primvicepreşedinţi, Marcel Zaharia – secretar general, Călin Morar, Bogdan Ilea, Dan Cherecheş, Dumitru Petruş, Radu Lazăr, Ioan Roşan, Daniela Jako şi Dorin Cherecheş – vicepreşedinţi.
Lucian Bode mai face cunoscut că, din nefericire, evenimentul a fost umbrit de atitudinea şefului Poliţiei Şimleu Silvaniei, Alexandru Ionescu, care a cerut ca toţi şoferii care şi-au parcat maşinile în zona Casei ce Cultură din localitate (n.r., acolo unde a avut loc evenimentul) să fie amendaţi, cu toate că şi maşina sa personală era lăsată în acelaşi perimetru: „Din nefericire, am avut de-a face cu acţiunea unui miliţian, care a încercat din răsputeri să strice evenimentul la care participam, încercând să amendeze tot ce mişca în parcarea din zona Casei de Cultură Orăşeneşti. Oricât am încercat, nu am putut înţelege atitudinea acestui miliţian, cu atât mai mult cu cât maşina sa era parcată în aceeaşi zonă”.
Referindu-se la cele două modificări ale Codului Penal, Lucian Bode a mărturisit că a votat împotriva acestuia, subliniind totodată că USL a schimbat definiţia „conflictului de interese”, a scos parlamentarii şi preşedintele din rândul „funcţionarilor publici” şi a micşorat termenul de prescripţie specială. „Modificările la Codul Penal au fost făcute într-un mare secret. Modificările au fost făcute luni noapte, într-o şedinţă netransparentă a Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor. Pretextul pentru modificarea Codului Penal a fost o initiaţivă legislativă din 2011, care prevedea eliminarea din Codul Penal a unei prevederi declarate neconstituţionale. Practic, parlamentarii USL au schimbat definiţia conflictului de interese, au scos actele administrative din sfera sa, au micşorat pedeapsa maximă de la 5 la 3 ani, au scos parlamentarii, preşedintele şi profesiile liberale (primarii şi sefii de CJ fiind incluşi în această categorie pentru că sunt ordonatori de credite), din rândul funcţionarilor publici, au micşorat termenul prescripţiei speciale şi au mărit la maximum perioada în care un inculpat care îşi acoperă prejudiciul integral poate beneficia de reducerea pedepsei”, a făcut public preşedintele PDL Sălaj. Potrivit acestuia, miza acestei acţiuni a fost legată de scoaterea parlamentarilor din rândul funcţionarilor publici pentru ca aceştia să nu mai poată fi cercetaţi de DNA sau Parchet pentru faptele de corupţie care se aplică funcţionarilor publici, cum ar fi abuzul în serviciu, dar şi alte fapte cum ar fi conflictul de interese.
Cât depsre controversatul proiect al amnistiei şi graţierii, Lucian Bode a spus că, în urma presiunii publice uriaşe, determinată de impunerea proiectului pe ordinea de zi fără o dezbatere prealabilă, a fost retras de pe ordinea de zi. „Legea amnistiei şi graţierii, promovată de PSD şi PC, ar putea elibera din închisoare infractori de drept comun şi politicieni. Situaţia este fără precedent în istoria celor 24 de ani de democraţie în România. Doar Ceauşescu, în momentul în care a simţit că i se apropie sfârşitul, a procedat la fel. De fapt, USL încearcă să scoată din închisoare mii de infractori de drept comun, dar şi politicieni condamnaţi pentru fapte de corupţie. Oricât de drag ţi-ar fi Năstase, Voiculescu, Dragnea şi alţi zeci de politruci, nu avem voie să trimitem în libertate peste 7.000 de deţinuţi, pentru un motiv pueril: puscăriile sunt prea aglomerate!”, a conchis Lucian Bode.

35 Thoughts to “Bode, alegerile şi „miliţienii” şimleuani”

  1. Anonim

    Asa-i cand sergentii majori devin comandanti

  2. Anonim

    bai ,
    astia portocalii macar o adus bani in judet pentru drumuri,

    comunistii care ne conduc acuma ne tin de iobagi si nu ne fac nimic sa ne fie mai bine !

  3. Anonim

    dle Bode; militianul a respectat legea sau nu? Daca a respectat legea atunci ar trebui sa taceti cdin gura, ar trebui sa fiti primii care sa o respectati. Nu sa strigti ca si copiii la scoala: ”el o inceput!”

  4. Anonim

    Eu cred ca militistul a respectat legea,n-o respecta pentru el,adica unii au voie,altii nu.Cel din piata care ii umple plasa de pesti n-are acte,baba cu zmantana…e penala

  5. Homo Militziensis

    Domnu’ Bode….
    Acuma’,sigur,risc prin ceea ce voi spune sa fiu hulit,dezaprobat sau chiar injurat.
    Probabil actiunea sefului politiei Simleu,altminteri concretizata prin aplicarea unor amenzi intr-o zona de actiune a unui indicator ce interzice stationarea autoturismelor,nu v-a infuriat in asa masura incat sa-l etichetati militian sef de Militie.
    Pe Domnia Voastra v-a infuriat ca masurile luate de sanctionare au fost impotriva detinatorilor de masini parcate neregulamentar,masini care intamplator sau nu apartineau colegilor,simpatizantilor partidului si orientarii politice careia-i apartineti si al carei lider sunteti.
    Ei bine,ca om politic,ca formator de opinie,a eticheta un om drept militian,o institutie a statului sa o denumiti Militie,bagatelizand-o si luand in deradere si mistocareala scopul,sarcinile si angajatii ei,probabil,nu este o dovada foarte fericita de maturitate sociala,cetateneasca si mai ales politica.
    Altminteri,daca militianul din povestea dvs. ar fi aplicat cu maxima intransigenta aceleasi sanctiuni unor reprezentanti PSD,PNL,PC,probabil ar fi avut,acu’ vreo doi ani,daca ar fi fost un eveniment similar,parte de onoruri si avansari si citare prin ordine de zi pentru fapte de vitejie.
    Realitatea celor 24 de ani trecuti/pierduti aiurea,zic eu,arata fara osebire de culoare si orientare politica ca pentru a-ti permite sa etichetezi pe unii si pe altii,tu insuti cel ce eticheteaza,trebuie sa ai nu eticheta ci sa ai de-a dreptul chiar blazon aristocratic prin faptele ce le-ai facut si te sustin nu prin panglicareala si vorbarie gratuita si fara acoperire-n fapte!
    Pana la urma,militie,politie,ce o fi sa fie,atata cat poate,cat este lasata sa o faca,ea face saraca si daca-i zici intr-un fel si daca-i zici altcum.
    Ea isi prinde hotii aferenti,ea isi descalceste treburile pentru care este platita cum este,asa cum poate si cat poate si asigura atata liniste si pace cetatenilor sai dupa cum este dotata si apreciata.
    Pastratoare si asiguratoare de ordine si liniste prin menirea ei,militiopolitia asta saraca asigura aceasta liniste si ordine pe care parte dintre politicienii si politichia tarii au transformat-o sau o mentin la nivel de vesnica galceava,razboaie de orgolii si vesnice certuri care nu se mai termina.
    Asa cum misia oamenilor legii,indiferent cum sunt batjocoriti sau respectati si denumiti este aceea de a-si face treaba,ai bine si misia politicienilor este aceea de a lucra pentru tara si cetateanul care i-a ales.
    Vesnicile reprosuri intre cei de la Putere si opozitie,paraciunile,invectivele si galceava nu vor umple nici frigiderele romanilor,nici buzunarele acestora si nici sufletele de mandria patriotica de a face parte dintr-un neam decent si demn de respectat!
    Este timpul sa vorbim ce-i de facut Domnule presedinte Bode,pentru ca politistii sa nu mai fie mistocariti ca tablagii sau militieni,politicienii etichetati drept hoti,romanii drept talhari si violatori fara omenie in lume!
    Este vremea faptelor si nu a vorbelor sforaitoare si fara rost!
    Lumea va cunoaste si stie cine sunteti si voi politicienii ca oameni si ca randament si cine-s politistii si medicii si judecatorii si profesorii!
    Putem sa ne mintim intre noi o vesnicie!
    Dar pe alegatori, straini si Dumnezeu nu-i putem minti la nesfarsit!
    Ar fi pacat ca din orgoliu,din rautate sau prostie,ignoranta sau lipsa de vointa prin nerealizarile noastre ca oameni,ca politicieni,ca natie si neam si tara sa-i facem pe bravii nostrii inaintasi Maniu,Coposu si cati altii ca ei care si-au mancat tineretea,sanatatea si viata in temnite pentru crezul in neam si tara si-n bunul mers al ei si-n buna ei conducere,sa ajunga sa se rasuceasca in morminte si sa regrete ca nu s-au facut securisti si nu neaparat doar niste bieti militieni!
    Ca simplu om al simplei tari care suntem,nu imi doresc decat sa faca cineva din tara asta(indiferent ca-i PNL,PDL,PCR,PSD,PC,UDMR,OZN..) ,o tara de care sa fim mandri si-n care sa putem trai in bunastare si sa murim cand ne vine sorocul,fara regretul unei vieti pierdute in zadar!

  6. Anonim

    Ionescule,asa-i ce bine e sa scri din urzici?

    1. Zglobiu Manastire

      Scri nu se scrie niciodată, căci el nu există.
      Există numai scrii, cu doi i, ca în tu scrii, tu să scrii.

      _______________

      scriu
      scrii (doi i: unul din radical, scri-, unul din terminaţia -i)
      scrie
      scriem
      scrieţi
      scriu
      Este bine sa scrii fie si din urzici.
      Oricum,mai bine sa scrii din urzici decat sa scri ca tine doar cu un i ca porcu’ din malai sau ca rahatu-n buruieni!
      Cand incerci sa faci pe desteptul este bine sa si fii,altfel o iei peste bornau ca o guda obraznica!

  7. Sergentu' 16 frati patati

    Prostalaului prostac care a postat comentariul de la 10 si 32 fassssssssss…..
    Mai loaza fara capatai…..nu-i rusine sa ajungi comandant din sergent major!
    napoleon a ajuns imparat din simplu caporal.
    Rusine este insa,pentru oricine,sa fie prost,urat,rau si panglicar!

  8. Anonim

    Homo Militziensis, mai bine iti ziceai Homo erctus, ca rimeaza cu militian 🙂

    1. Zglobiu Manastire

      Va doare adevaru’ mai alifie!
      Pana una,alta,daca le ai cu rimele,ia spune,Pedeleu cu ce rimeaza?…..leu…..
      Da’ dreptaci?……….aci……

  9. Anonim

    Mai latrau,asta de mai sus de la 9 si 41 ……
    Nu-i o rusine a fi militian.
    Chiar deloc nu-i rusinos!
    Rusine este sa n-ai rusine,rusine este a fi analfabet,incult,rau,urat,prost si incompetent!
    Rusine este sa pwpi in cur pe unii si pe altii doar ca sa te faci placut si bagat in seama!
    Rusine este sa-ti dai cu parerea atunci cand faptele,inteligenta,mutra si caracterul tau nu te recomanda pentru asta!
    Rusinea nerusinarii este cea mai mare si mai nociva!

  10. Pompei marinariu de apa tulbure....

    Cât depsre controversatul proiect al amnistiei şi graţierii, Lucian Bode a spus că, în urma presiunii publice uriaşe, determinată de impunerea proiectului pe ordinea de zi fără o dezbatere prealabilă, a fost retras de pe ordinea de zi. “Legea amnistiei şi graţierii, promovată de PSD şi PC, ar putea elibera din închisoare infractori de drept comun şi politicieni. Situaţia este fără precedent în istoria celor 24 de ani de democraţie în România. Doar Ceauşescu, în momentul în care a simţit că i se apropie sfârşitul, a procedat la fel. De fapt, USL încearcă să scoată din închisoare mii de infractori de drept comun, dar şi politicieni condamnaţi pentru fapte de corupţie. Oricât de drag ţi-ar fi Năstase, Voiculescu, Dragnea şi alţi zeci de politruci, nu avem voie să trimitem în libertate peste 7.000 de deţinuţi, pentru un motiv pueril: puscăriile sunt prea aglomerate!”, a conchis Lucian Bode……
    Mai Bode……
    Voi astia care dati cu prafuri,ori considerati ca alegatorii si cetatenii tarii asteia sunt niste imbecili usor de manevrat sau de mintit,ori tupeul vostru a ajuns atat de departe si fara de scrupule incat nu va mai intereseaza cetateanul decat odata la 4 ani cand vreti sa va voteze!
    Decrete de amnistie si gratiere au fost si pe vremea lui Ceausescu inainte de 1970,in 1981,si mai incoace…Asa ca bietul ciuruit nu le-a dat cum ziceti voi spre sfarsit!
    Apoi,trebuie spus lumii ca,cheltuiala cu un detinut/luna de zile depaseste 2500 lei!
    Problema cu cei circa 7000 de detinuti care ar beneficia de amnistie este ca ei trebuiesc reintegrati social,profesional si activitatea asta de reintegrare,tot bietii tai militieni trebuie sa o faca mai draga!
    In egala masura trebuia sa te revolti si pentru faptul ca acei militieni care iti amendara amicii,in eventualitatea eliberarii acelor amnistiati,ei trebuie sa-i urmareasca si sa-i verifice ,dar cu doar 40/50 litri de carburant pe masina de serviciu/luna calendaristica,nu vor putea urmari nici cainel;e ala schiop din poezia…Catelus cu paru’ schiop…:)
    Comprendes amigo?
    Apoi,mai trebuie spus ca in armonizare cu Noul Cod Penal unde pedepsele la unele infractiuni scad,normal,cei condamnati pentru acele fapte la care pedepsele scad, trebuiesc revizuite,amnistiate.
    Total de acord cu eliminarea ideii scandaloase ca alesii sa nu fie absolviti de greselile faptelor lor asa cum s-a incercat prin modificarile ce s-au vrut asupra Codului Penal,Daca ati fi corecti n-atui apela nici macar la imunitatea parlamentara si ati renunta la ea!Dar,asta cu imunitatea nu ca scandalizeaza!
    Cat despre…..Oricat de drag ti-ar fi Voiculescu,Nastase,Dragnea…..zic eu,oricat de drag ti-ar fi Basescu draga Bode,fii demn si vertical si vino cu ideile matale originale si cu fraze concepute de tine, mai draga,nu-l copia chiar intr-atata pe urmasu’ lui Popeye marinariu!
    Deh!
    Chestie de barbatie si mai ales de demnitate!
    Da’ de unde nu-i nici….Kim Ir Sen nu cere!

  11. Anonim

    Mai Vadane…..
    Sa nu te apuci sa te dai pe spate de placere ca si canele/n colbu’ ulitzii, cand se scutura de purici, vazand rating-ul,cu ghilimelele de rigoare,izvorat din comentariile postate,ca urmare a bombasticului titlu ce l-ai pus deasupra nestirii asteia de 2 bani!
    Este reactia fireasca la o noua tura de prafuri pe care unii si altii incearca sa ni le serveasca ca la niste botanisti,considerand ca cititorul si omul de rand este un prostalau usor manevrabil si fara minte si ca inghite tot felul de gogosi rumegate si servite de altii!
    Ei bine,nu-i asa!
    Au si cetatenii si cititorii destula minte si discernamant ca sa va creada doar cat este cazul si mai mult nu!
    Aratati ma’ concret ce ati facut si ce faceti pentru oameni,nu ce ati putea face daca ati fi Imparatu’ Rosu’ la care i-o omorat USL Kokoshu!
    Hai mai,ca ne-am saturat sa tot fim luati de prosti si papagali!
    Faceti-va temele,veniti cu ele invatate si apoi mai povestim!

  12. Julius Manu/nmolll

    Mai Bode….
    In afara de lipideu’ ala portocaliu pe care scrie cu mnieriu ceva cu P…. si L…. si masa ceie mnierie cu tri microfonuri sub bouchon,mare lucru n-o ramas din partidu’ vost!
    Daca mai prestati tat atat de jalnic si in continuare ramaneti si fara masa,numa cu lipideu’!
    Tat conspectati din Lucrarile celui de-al XIV/lea Congres si-l pregatiti pe al XV/lea,da’ voi n-ati adunat prafu’ nici macar dupa Congresu’ I.
    V-o dat Ratiu,Maniu si Coposu dreapta pe mana si voi v-ati sters pe cur cu ea in loc sa o puneti in folosu’ tarii!
    Rusine ma!
    Rusine!

  13. Anonim

    Sfidarea organelor judiciare
    „Art. 272^1
    Intrebuintarea de cuvinte insultatoare ori gesturi obscene sau amenintatoare la adresa integritatii fizice a unui judecator, a unui procuror sau a unui organ de cercetare penala, de catre o persoana care participa sau asista la o procedura care se desfasoara in fata instantei sau a organului de urmarire penala, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la un an sau cu amenda. Cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza intrebuintarea de cuvinte insultatoare ori gesturi obscene sau amenintatoare in mod nemijlocit la adresa integritatii fizice a unui judecator, a unui procuror sau a unui organ de cercetare penala, politist sau jandarm, pentru fapte indeplinite in exercitiul functiei……
    Asta nu se aplica si atunci cand cineva il eticheteaza pe un politist drept militian,doar pentru ca si-a facut datoria?
    Sau textu’ de lege nu se refera si aplica decat la cetatenii de rand?

  14. sebi stănescu

    Se spune că ,,prostul dacă nu-i fudul,parcă nu e prost destul,,…Tovarășe Bode,așa puțin,nu te zgârâie limba românâ pe gâtlej când faci astfel de afirmații.Ce-ar spune lumea dacă eu aș da publicității un angajament olografic,semnat de tatăl tău prin care se angajează să furnizeze organelor de securitate date și informații care privesc ,,securitatea statului,, care datează din anul de grație l981 ? Ar fi bine ? Nu e bine,
    tovarășe Bode…

  15. nik

    daca basescu era in sau daca va fi in puscarie erati ok cu gratierea sau amnistia?

  16. Anonim

    Ca Bode e securist o stiu toti initiatii. problema e cum facem sa o stie plebea…

  17. Anonim

    cum poti atat de teembel sa spui asa ceva: ”am incalcat legea, dar oricat ma gandesc nu inteleg de ce mi-a dat amenda?”
    Bode, o alta gafa, destulde penibil…

  18. Anonim

    cine ii militianu ?

  19. Anonim

    Vedeti acum unde sunt comentarii?Cand scrieti de militieni.Concluzia:n-au de lucru!Ionescu este un corupt si acolitii lui il apara!

    1. Andro Pauza

      Hopa!
      S-au trezit latraii si pupincuristii !
      Concluzia:
      Lingaii nu mor niciodata,ei numa’ se schimba si schimba bucile stapanilor!
      Mai bine acolit decat alcoolit!
      Mai bine corupt decat miel la supt!
      Spor si tzatza multa!

  20. Jancsi Watt Parpalete

    Ca si concluzie,ca sa nu amestecam rahatu’ altora si in loc de epilog,trebuie musai spus ca este bine sa-si vada omu’ in general, de izmenele sale moshkoshe si de ciokolata aferenta acestora.
    Nu te apuci sa razi de budigaii ciuruiti ai vecinului intinsi pe sarma la uscat cand izmenele tale-s cu mujlic si put!
    Pana la urma,radem si facem misto unii de altii ca intr-un balamuc cu 21/22 de milioane de glumeti in timp ce doftorii balamucului ne trateaza cu carbid si praf de scarpinat in loc de pirule.
    Ar fi cazul sa mai punem si mana pe lopata si sa mai muncim fiecare acolo unde avem treaba si sa nu ne bagam la dat cu parerea pe muncile altora numa’ dupa ce la locu’ nost de munca al fiecaruia ne-am facut treaba cu desavarsire si ireprozabil,cu rezultate de necontestat!
    Altfel,cadem in derizoriu si lunecam spre zicala aia cu cainele care moare de drum lung si prostalaii de grija altora!
    Dovediti latrai de ambe sexe ca sunteti mai buni decat cei pe care-i criticati!
    facem parte,cu sau fara voia noastra,din pacate,din acelasi neam,din aceiasi tara si vrand,nevrand zicala cu cine se aseamana se si aduna,e foarte adevarata!
    Ce putem face in fata Istoriei si destinului de a ne fi alaturat si silit sa traim impreuna si premianti si repetenti?
    Ca asa-i la scoala……vietii!
    Unii militieni,altii electricieni!
    Unii filosofi,altii ospatari sau tinichigii.
    Unii presedinti,altii-o iau la dinti…..

  21. Anonim

    Bode, daca taceai, filosof ramaneai. Asa, te redescoperi electrician, sef peste frate-tau, paznic la mistretii din Vama.

  22. Anonim

    Nu pot sa cred ca in ziua de azi un om nu mai poate sa faca o reclamatie..ca sar toti frustratii si invidiosii..atata timp cat unii nu stiu cum ‘functioneaza’ treaba cu politia orasului Simleu ii rog sa se documenteze..Bode are dreptate in tot ce spune!

  23. Anonim

    Pentru tembelul de mai sus cu afirmatia ‘am incalcat legea dar nu stiu de ce mi-a dat amenda’ am o intrebare insa nu stiu daca o poate intelege avand in vedere afirmatiile pe care le face si dupa ce am tras concluzia ca nu ne putem astepta la multe din partea lui…Legea nu este la fel pentru toti?Daca unii nu sunt amendati pentru o treaba ,noi de ce sa fim amendati pentru aceeasi treaba?(sper ca ai inteles intrebarea.Astept raspuns.Nu am liniste pana nu o intelegi!)

  24. Anonim

    la voi cine face cenzura,aia de care scriam in comentariul de mai iante si pe care nu l-ati publicat?

  25. Anonim

    de ce nu dati dosarele la toti politicienii,daca le aveti?
    pt ca ne conduc serviciile si acum.

  26. basescu

    io sarit mustaru la electrician :)) ha, ha, ha, inca un uischi baiete . a, a, mm ,a electricianu ministru ha, ha haa :)) so pa ei lucica ha, ha ha, inc’unu … cu 2 cuburi de greata , asa pana pluteste greata …….. ha , ha , ha :))

  27. Anonim

    Lui BODE mai demult cineva a facut o airmatie la care trebuie sa reflectam putin „nu e nicio problema daca te nasti prost probleme este sa nu mori PROST ce zici???

  28. Anonim

    BODE daca erai destept luai legatura cu serviciul circulatiei din timp si evitai scandalul numai ca voi PDL-istii santeti AROGANTI

  29. ass

    astia ne reprezinta,

  30. Romi

    Traducere
    他妈的
    Tā mā de

  31. Anonim

    magazin salajean -un ziar basist

  32. bode

    vai si amar de el partid,de ei politicieni cu Bode electricianul in frunte

Leave a Comment