Balazs Arpad este presedintele Biroului Electoral Judetean

Magazin Salajean 3 aprilie 2008 0

La videoconferinta organizata marti de Ministerul Internelor si Reformei Administrative a participat prefectul judetului Salaj, Andrei Todea, subprefectul Vegh Alexandru, specialisti din cadrul Institutiei Prefectului angrenati in organizarea alegerilor pentru autoritatile administratiei locale, precum si reprezentantii Birourilor electorale de circumscriptie judeteana si a municipiului resedinta de judet.

In cadrul videoconferintei, condusa de secretarul de stat Victor Paul Dobre, a fost abordata problematica organizarii si desfasurarii alegerilor pentru autoritatile administratiei publice locale.

Pe de alta parte, in cursul zilei de luni, la sediul Tribunalului Judetean Salaj a avut loc tragerea la sorti pentru desemnarea presedintilor birourilor electorale de circumscriptie si a loctiitorilor acestora pentru alegerile locale din anul 2008. Conform procesului verbal intocmit la finalul tragerii la sorti, presedinte al Biroului Electoral de Circumscriptie Judetean este Balazs Arpad, iar loctiitor a fost desemnat Sorin Moldovan. De asemenea, a fost desemnat si presedintele Biroului Electoral de Circumscriptie Municipala nr. 1 Zalau, in persoana lui Vasile Caraba, in timp ce loctiitorul acestuia va fi Iuliu Martin. Pentru orasele Cehu Silvaniei, Jibou si Simleu Silvaniei, in urma tragerii la sorti, au fost desemnati in functiile de presedinti ai birourilor electorale de circumscriptie oraseneasca Oliviu Ardelean, Lucia Groza, respectiv Elena Corbeanu.

In ceea ce priveste actiunile intreprinse de Institutia Prefectului, conform prevederilor legale in vigoare privind organizarea si desfasurarea algerilor locale, in saptamana 24 – 30 martie, principalele masuri intreprinse sunt: publicarea pe site-ul institutiei a actelor normative care au fost emise pentru pregatirea, organizarea si desfasurarea alegerilor, precum si ordinele prefectului privind alegerile locale; s-a solicitat Biroului judetean pentru administrarea bazelor de date privind evidenta persoanelor si Serviciului judetean pentru evidenta persoanelor sa procedeze la actualizarea listelor electorale permanente; au fost stabilite, impreuna cu primariile, locatiile pentru sediile birourilor electorale de circumscriptie comunala, oraseneasca si municipala, precum si programul de activitate al acestora; au fost emise de catre primari dispozitiile privind delimitarea si numerotarea sectiilor de votare; s-a intocmit si transmis necesarul de hartie pentru tiparirea buletinelor de vot si s-au confectionat stampilele de control atat pentru Biroul Electoral Judetean (BEJ), cat si pentru cele 61 de birouri electorale de circumscriptie comunale, orasenesti si municipale. Nu in ultimul rand, a fost stabilit sediul Biroului Electoral Judetean Salaj, asigurandu-se amenajarea si dotarea corespunzatoare a acestuia. Astfel, BEJ va functiona la parterul Institutiei Prefectului Salaj, iar programul de activitate al acestuia va fi, incepand cu data de 2 aprilie, intre orele 9 si 15.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »