Avram Fiţiu, candidatul ADR în Colegiul senatorial Zalău – Jibou

Mihaela Moldovan

Candidatul ADR, ca propunere a PNŢCD Sălaj, pentru alegerile parlamentare, în Colegiul nr. 2 Jibou–Zalău, este Avram Fiţiu, conf. dr. în cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj Napoca. Acesta a fost prezentat vineri, într-o conferinţă de presă susţinută de liderii PDL şi PNŢCD Sălaj. Născut în localitatea Marin, Fiţiu consideră că are puternice legături cu Sălajul şi vrea să reprezinte cu succes interesele sălăjenilor în Parlamentul României, în cazul în care va obţine un mandat de senator la alegerile din decembrie. „Bătălia mea mare în ultimii ani a fost pentru salvarea fermei ţărăneşti. În prezent, România şi Sălajul au o problemă extrem e delicată şi anume faptul că din circa 4 milioane de ferme ţărăneşti pe care le avem la ora actuală, nici măcar unu la sută nu mai reprezintă ferme comerciale. Am reuşit să distrugem în această ţară, în 22 de ani, tot ce înseamnă fermă comercială, iar dacă astăzi mergem în oricare comună din acest judeţ nu vom găsi mai mult de două,trei ferme comerciale. Restul, peste 99 la suă, sunt ferme de subzistenţă”, a declarat Avram Fiţiu. Acesta se declară un susţinător al agriculturii ecologice, la nivel naţional existând în prezent circa un milion de hectare de teren cultivate ecologic.
La 47 de ani, Fiţiu este preşedintele Asociaţiei „Agroecologica” şi deţine o fermă de mere, în localitatea Mera – judeţul Cluj, una de catină în judeţul Timiş, dar şi un atelier de procesare de panificaţie în Sălaj. „Agroecologia” este prima asociaţie care practică agricultura ecologică în România. A fost înfiinţată în aprilie 1994 de către un grup de studenţi şi profesori ai USAMV Cluj, printre care se numară şi comisarul european pentru agricultură Dacian Cioloş. În prezent, Asociaţia are peste 150 de membri, în mare parte agricultori certificaţi sau în conversie la agricultura ecologică, respectiv agricultori atestaţi tradiţional sau în curs de atestare. Fiţiu s-a născut în Sălaj, în localitatea Marin.
Liderul PDL Sălaj, deputatul Lucian Bode, a declarat că obiectivul pe care ADR şi-l propune pentru alegerile din iarnă este obţinerea a două mandate de parlamentar.
În acelaşi cadru, Bode a mai spus că, săptămâna trecută, Parlamentul a discutat moţiunea simplă pe agricultură, care, din păcate, a fost respinsă. „Totuşi, am aflat de la ministrul Agriculturii că deportarea directorilor care nu sunt de culoarea politică a actualilor guvernanţi – în cazul nostru, deportarea în Bărăgan – va continua în interesul agriculturii. Vor fi în continuare permutări şi sunt convins că domnul Bujiţă, cu experienţa pe care o are, va dubla producţia la hectar în Bărăgan”, a spus ironic Bode. Acesta s-a arătat ironic şi faţă de anunţul privind amânarea înfiinţării Camerelor Agricole pentru luna decembrie. „Vor fi înfiinţate probabil după Crăciun, după Revelion, după Bobotează, probabil vom fi mai liniştiţi atunci, vom avea şi zăpadă şi vom fi mult mai în elementul pe care îl cere acest lucru şi anume agricultura să doarmă, că specialiştii veghează”, a declarat Bode.
Un alt aspect adus în discuţie de liderul PDL Sălaj a privit creşterea preţului alimentelor la acest final de an, pe fondul secetei din vară.

16 Thoughts to “Avram Fiţiu, candidatul ADR în Colegiul senatorial Zalău – Jibou”

  1. Anonim

    Nu cred ca-i nascut in Marin!

  2. pt Marian

    care Marin, din Salaj?

  3. Anonim

    Bode , tu nu stii ca pe Bujita l-a pus sef la Directia Agricola , Ghita Stanciu si nu voi. Voi n-ati gasit unul daca n-a cotizat suficient.

  4. viorel

    Trebuia bifata o candidatura. oricum nu conteaza. va avea ceva sanse candidatul ppdd prin redistribuire. USL va face peste 50%. in acest colegiu cu lejeritate.

  5. pt Marian

    Bode a cautat numai nulitati, sa nu aiba unul voturi mai mult decat el, desi nici el nu iese deputat.

    1. ion

      Esti beat? Bode candideaza in alt colegiu. Nu are nici o treaba cu colegiul unde va candida Fitiu (un om capabil, de nota 10).

  6. Anonim

    Este un candidat bun. Ne-am saturat de vesnicul Pop Ghita si Nosa

  7. MARINA

    Succes domnule Fitiu!Pana atunci va urmarim la Hora TV la emisiunea de dumineca si miercuri!

  8. Ileana

    Am sa va votez domnule! Sunteti incomparabil mai bun decat papagalii infumurati din USL!
    M-am saturat de minciunile lui Nosa sau de incultura crasa a unuia ca Pop Foaie Verde care nu cred ca a citit mai mult de 10 carti (si alea indoielnice) toata viata lui!

  9. tomas

    Buna ziua !

    Ca este nascut sau nu in Marin este usor de verificat si pot sa va dovedesc ca are si locuinta in marin iar in ceea ce priveste competenta acestui Om nu ramane indoiala si ar trebui sa fim mandri ca avem pe cineva care priveste cu ingrijorare spre agricultura romaneasca , ecologica sau nu, si care poate aduce o speranta pentru cei care vor sa investeasca in agricultura romaneasca.
    Mult succes Domnule Fitiu!!!!!!!!

  10. un alegator

    Bravo domnu Tomas!
    Cine-l cunoaste sau a auzit de realizarile domnului profesor Fitiu, de implicarile acestuia in agricultura,de programu Fermieru de pe vremea cand era in minister, scrie frumos la adresa lui. Altora le place doar sa posteze si din lipsa de informatie nu pot crede ca Marinu ar avea asa o valoare.Si nu numai ca a copilarit la Marin dar are acea tragere de inima catre sat pe care multi dintre noi care stam in Zalau nu o avem! Sa dea Dumnezeu sa vada cei ce trebuie sa vada si sa auda cine trebuie sa auda!
    Sunt o persoana pe care ati ajutat-o candava.Cu informatia e adevarat , dar care a atarnat greu in conditiile in care in materie de agricultura bati la porti inchise sau esti purtat de multi functionari iar rezultataul este0.Nu pot spune decat un mare Multumesc!
    Succes si intrarea dumneavoastra in politica sa fie o alta alegere buna a dumneavoastra.

  11. DA VOT

    Poza va dezavantajeaza domnule profesor!
    Succes in drumul ales, va fi greu dar ati demonstrat in multe! Daca doar noi fosti elevi Zalauani si familiile lor ne unim si tot e ceva! Ne-ati invatat intr-un mod diferit, clar, e timpul sa platim. Va vom alege!

  12. Alexandra

    Succes domnu Bode din Valcau di domnu Fitiu din Marin. Frumos, oameni de-ai casei!

  13. Anonim

    Mda!Apare Pop la emisiune si frustrat saracu ce sa mai zica, de cine sa se lege?de Fitiu si cum n-are ce sa zica, se leaga de numele lui, il poceste , se leaga de cartea lui. Cate carti ai scris la viata ta ,,deputate,,? Tocmai ai pierdut un brat de voturi P…. daca nu-i fudul, parca nu e prost destul…Daca veneai Fitiu,cu o luna inainte in politica sa te cunoasca lumea era bine pentru Salaj. Oricare vor fi rezultatele alegerilor tu esti senator pentru noi.
    Votati cu inima!Votati Avram Fitiu!

  14. Anonim

    Succes Fitiule!
    Te-am vazut zilnic pe platou!Poate un pic prea tarziu pentru noi, dar sa speram ca nu!

Leave a Comment