Andrei Todea revine pe fotoliul de prefect al judetului Salaj

Magazin Salajean 5 octombrie 2009 0

Andrei Todea revine pe fotoliul de prefect al judetului Salaj

Urmare a demisiei ministrilor social-democrati, Guvernul Boc 2 a decis, joi seara, sa schimbe toti prefectii PSD din teritoriu, printre acestia numarandu-se si reprezentantul Executivului in Salaj, Ionel Ciunt. Decizia nu m-a luat prin surprindere. Pana la urma, cred ca este un lucru firesc, avand in vedere schimbarile care au avut loc la nivelul Guvernului, ne spune Ionel Ciunt. Acesta a adaugat ca, in conditiile plecarii ministrilor PSD din Guvern, oricum, si-ar fi dat demisia din functia de prefect. Pana la urma, rezultatul ar fi fost acelasi, a mai afirmat fostul prefect de Salaj.

Cat despre prezumtivele schimbari a directorilor PSD din deconcentratele salajene, Ionel Ciunt marturiseste ca se asteapta la decapitarea lor, insa considera ca acest lucru ar perturba si mai mult situatia din institutiile respective: Despre directorii PSD, sincer, ma astept sa fie schimbati, insa sper ca acest lucru sa nu se intample prea curand, avand in vedere ca, si asa, la nivelul institutiilor planeaza o stare de incertitudine.

Ca la mama acasa…

Decizia privind numirea lui Andrei Todea in functia de prefect al judetului Salaj va da stabilitatea necesara functionarii in cele mai bune conditii a Institutiei Prefectului Judetului si, implicit, a institutiilor pe care le coordoneaza, a declarat, vineri, presedintele PDL Salaj, Lucian Bode. Acesta a adaugat ca experienta acumulata de Andrei Todea in functia de prefect (ianuarie 2005 – februarie 2009 – n.r.) i-a determinat pe cei din PDL Salaj sa-i acorde sprijinul de care avea nevoie. Stim inca de la inceput ca este vorba de un interimat la carma Institutiei Prefectului, care va dura o perioada relativ scurta (este foarte probabil ca, dupa alegerile prezidentiale, la nivelul Guvernului, sa se formeze o noua Coalitie – n.r.), insa in tot acest timp, Andrei Todea va face o echipa buna alaturi de subprefectii deja in functie, a mai afirmat liderul PDL Salaj.

Cine face ca noi, ca noi sa pateasca!

Presedintele PSD Salaj, Tiberiu Marc, reitereaza importanta preluarii de catre PDL a fotoliului de ministru al Ministerului Administratiei si Internelor, de unde si legatura cu schimbarea prefectilor PSD: Sunt din ce in ce mai convins de faptul ca interesul PDL fata de Ministerul Administratiei si Internelor si, implicit, fata de preluarea functiilor de prefect, are o stransa legatura cu alegerile prezidentiale si cu ceea ce se va intampla in perioada urmatoare. Rapiditatea cu care se desfasoara lucrurile, ma face sa cred ca lucrurile erau pregatite, din vreme, cu minutiozitate, este de parere liderul social-democratilor salajeni.

Si Tiberiu Marc, ca de altfel majoritatea colegilor sai de partid, se asteapta la schimbarea directorilor instalati de PSD in fruntea institutiilor deconcentrate: Sigur ca ministrii PDL pot lua deja decizia de a schimba directorii, atata timp cat au la dispozitie cadrul legal pentru a face acest lucru. Sincer, deja ma astept la orice.

In alta ordine de idei, Tiberiu Marc subliniaza ca, in conditiile in care a fost unul dintre reprezentantii PSD care au sustinut intrarea partidului la guvernare alaturi de PDL, in aceste momente, este cuprins de remuscari. Imi pare rau ca am fost unul dintre cei care am sustinut intrarea PSD la guvernare, insa acum constat ca acea zi a fost una neagra pentru noi. Oricum, cine face ca noi, ca noi sa pateasca!, a conchis presedintele PSD Salaj.

Andrei Todea reloaded

Contactat, Andrei Todea declara ca reinvestirea sa in functia de prefect al judetului va da un plus de siguranta salajenilor, in aceasta perioada de criza politico-economica. Sunt recunoscator organizatiei PDL Salaj pentru faptul ca are incredere in mine, astfel ca m-a nominalizat pentru un nou mandat in functia de prefect. Atat pe colegii mei, cat si pe locuitorii judetului judetului Salaj, ii asigur ca imi voi pune experienta in slujba diminuarii crizei pe plan local, a bunei organizari a alegerilor prezidentiale si a referendumului national, a afirmat Andre Todea. In final, acesta a mai adaugat ca este un lucru absolut normal ca un guvern sa lucreze in teritoriu cu oamenii sai.

Investitura oficiala

In prezenta secretarului de stat din cadrul Ministerului Culturii si Cultelor, Vasile Timis, vineri, in sala de sedinte a Consiliului Judetean, Andrei Todea a fost investit oficial in functia de prefect al judetului Salaj. In acelasi timp, Ionel Ciunt a fost eliberat din functia pe care a exercitat-o pana in acel moment. Istoria face sa predau a doua oara functia de prefect domnului Andrei Todea. De aceasta data, insa, nu sunt deloc invidios, in contextul in care viitorul prefect va avea de gestionat o perioada extrem de dificila. Aici ma refer la criza economica, situatia din invatamant, sanatate, la grevele care urmeaza, organizarea alegerilor prezidentiale si a referendumului. Sper, totusi, ca va trece cu succes peste toate aceste probleme, astfel incat locuitorii judetului Salaj sa nu aiba de suferit, a declarat fostul prefect, Ionel Ciunt.

De cealalta parte, Andrei Todea a marturisit ca preia Institutia Prefectului judetului Salaj fara nicio problema de functionalitate. Intr-adevar, preiau Institutia Prefectului intr-un moment dificil. Angajamentul meu este ca voi duce la indeplinire toate obiectivele, cu maximum de profesionalism. Astfel, vom incerca sa diminuam efectele crizei pe plan local si, totodata, sa organizam cat se poate de exemplar alegerile prezidentiale, dar si referendumul, a spus actualul prefect de Salaj.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »