Andreea Paul Vass vrea o Agentie Nationala de Integritate noua si mai solida

Magazin Salajean 29 aprilie 2010 0

Andreea Paul Vass vrea o Agentie Nationala de Integritate noua si mai solidaNu tolerez perceptia ca un politician care a furat din banul public, dar care a si facut ceva pentru oameni, este onorabil. Cred intr-o Agentie Nationala de Integritate noua si mai solida, a declarat, ieri, in cadrul unei conferinte de presa, Andreea Paul Vass, consilierul primului ministru.

In opinia acesteia, furtul e furt si nimic nu il poate justifica sau tolera. Nici macar Curtea Constitutionala, care invoca argumentul dreptului la viata privata si care cupleaza cu atata usurinta confidentialitatea cu averea demnitarilor. Carmuirea tarii fara un ochi vigilent, tintit spre acumularile necurate de avere, cum este cel al Agentiei Nationale de Integritate, va crea un hau si mai mare in bugetul public si va lasa prea multi vinovati nepedepsiti. O dovedesc nu doar cei 17 ani de tranzitie romaneasca pana la crearea ANI, dar si cele mai dezvoltate state ale lumii care dispun de mecanisme de control si verificare severe. Strigatul romanilor acriti de hotia banului public e foarte bine justificat. Numai ca tipatul << Nu mai furati, bahhh! >>, fara ANI, ramane o dorinta neinsotita de calea prin care sa-i convingem pe decidentii publici sa nu o mai faca.

In noul proiect de lege propus de catre Guvern in sedinta extraordinara de ieri, 26 aprilie, ANI ramane puntea de legatura catre pedeapsa care sa-i ingenuncheze pe politicienii care fura din banul public. Uimirea mea este ca prea multi romani ii tolereaza pentru ca << mai fac ceva si pentru oameni >>. Eu nu pot sa tolerez o astfel de perceptie si nimeni nu trebuie sa asiste pasiv la adancirea absurditatii si a insuportabilitatii sistemului politic la romani. Cu atat mai mult politicienii insisi, din opozitie sau de la putere, a mai afirmat sursa citata.

In schimb, Andreea Vass este de parere ca opozitia s-a grabit sa jubileze la decizia Curtii Constitutionale care bloca functionarea ANI. Cei din Salaj nu au facut exceptie. In absenta argumentelor logice, proba furnizata este penibila. Responsabilitatea lor s-a diluat, iar tapul ispasitor a devenit Monica Macovei

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »