Acuzatii grave! Primaria Zalau si-a politizat propriul site

Magazin Salajean 3 octombrie 2011 0

Acuzatii grave! Primaria Zalau si-a politizat propriul site

Primarul Zalaului, Radu Capilnasiu, a fost acuzat, in cadrul sedintei extraordinare a Consiliului Local de vineri ca a politizat site-ul administratiei. Consilierul democrat-liberal Gabriel Margin s-a aratat revoltat de faptul ca pe site-ul Primariei Zalau a fost postat dreptul la replica dat de primarul Radu Capilnasiu deputatului PDL Lucian Bode pe tema Programului Cosul de solidaritate. Consilierul a sustinut ca site-ul trebuie sa serveasca strict interesului public, si nu celui politic.

Site-ul a fost creat in interesul Primariei Municipiului Zalau, iar scopul lui este de a mediatiza ceea ce se intreprinde in folosul cetatenilor. Nu mi se pare corect sa folosim site-ul public, platit din bani publici ca instrument pentru campanie politica. Nu putem transforma aceasta pagina electronica intr-un organ de dezbatere politica, postand acest protest fata de pozitia deputatului Lucian Bode. Acest lucru trebuie sanctionat si propun ca primarul sa-si ceara scuze si sa fie retras comunicatul de pe site-ul administratiei locale, a afirmat Gabriel Margin.

In absenta edilului, a raspuns secretarul primariei, Stelian Potrovita, care a sustinut ca in acel comunicat Radu Capilnasiu a raspuns in calitate de primar, nu din functia politica pe care o detine. Iar ca primar are dreptul sa-si exprime punctul de vedere intr-o problema de interes public. Aceeasi parere a avut-o si presedintele de sedinta, consilierul Eugen Pop, care a afirmat ca problema abordata nu este una politica, ci de interes local, fata de care primarul are dreptul sa-si exprime punctul de vedere.

Lucian Bode a atacat primarul si institutia primariei, neintelegand ce se vrea cu acele economate. Ar fi o chestiune deplasata sa facem, in subordinea primariei, societati comerciale in care sa vindem produse sub pretul pietei. Bode nu s-a adresat lui Radu Capilnasiu, ci primarului.

Reiteram faptul ca deputatul PDL Lucian Bode a sustinut in urma cu mai mult de o saptamana ca primarii care s-au aratat retincenti fata de programul Cosul de solidaritate, printre care si cel al Zalaului, nu au inteles, de fapt, cum functioneaza aceasta. Deputatul democrat-liberal arata ca programul nu implica niciun fel de cheltuieli din partea administratiilor publice locale, acestea neavand decat de infiintat acele societati comerciale prin care sa se vanda pensionarilor alimentele fara adaos.

In comunicatul postat pe site-ul primariei, Radu Capilnasiu a replicat :Domnul deputat Lucian Bode este rupt de realitate si nu stie ce inseamna functionarea economiei si a unei societati comerciale. Asta in conditiile in care da semne ca el crede ca se pot obtine preturi foarte bune pentru niste produse care trec prin cel putin trei firme, asa cum rezulta din programul aprobat de Guvern referitor la cosul de solidaritate. Deoarece demonstreaza reale calitati de intermediar, ii recomandam sa intervina pe langa Guvern pentru a face achizitia in sistem centralizat, urmand apoi, conform hotararii respectivei institutii, sa ajunga la societatea comerciala a consiliilor judete, care le vor da consiliilor locale, asigurandu-se astfel ca vor ajunge la pretul corect, la pensionari! Acesta este de fapt circuitul unui produs, pe care ni-l propun democratii, evident, bazandu-se pe studii, analize si ghicit in stele.

Pe de alta parte, si consilierul PSD Teodor Balajel a incriminat site-ul primariei Zalau pentru slaba transparenta. Mai precis, acesta a sustinut ca cetatenii nu au acces la informatii suficiente referitoare la proiectele si investitiile derulate, exemplificand strazile 22 Decembrie si Ghica, referitor la care nu se explica pe larg ce lucrari urmeaza a se executa.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »