A inceput vanatoarea functiei de prefect de Salaj

Magazin Salajean 15 decembrie 2008 0

A inceput vanatoarea functiei de prefect de SalajFara sa desemneze oficial, deocamdata, vreun nume, nici PDL, si nici PSD Salaj nu neaga faptul ca ambele partide emit pretentii pentru a obtine functia de prefect. Si asta in conditiile in care, potrivit legii, cam de multisor, scaunul reprezentantului Guvernului in teritoriu nu mai este destinat unui dos ce ar proveni din structurile politicului. Cum romanul, in esenta lui, este un individ cu o imaginatie maladiva, desigur ca, pentru a rezolva unele… probleme, acesta a gasit si solutia schimbarii prefectilor. Astfel, in contextul modificarii puterii politice in stat, mai bine spus, schimbarii componentei Guvernului, inalt functionarii publici, in speta prefectii, pot fi rotiti. De exemplu, potrivit aceleiasi legi permisive, prefectul de Salaj, Andrei Todea, ar putea ajunge, prezumtiv, printr-o decizie a viitorului Executiv, subprefect in Vaslui. In conditiile respective, lui Andrei Todea ii ramane de ales sa isi faca bagajele si sa-si transfere existenta in Vaslui, ori sa renunte la statutul de inalt functionar public si sa ramana acasa, in Salaj. Daca s-ar intampla acest lucru, si anume sa se decida transferul meu in alt judet, as alege sa raman in functia de inalt functionar public. Cred cu tarie in faptul ca prefectii trebuie sa fie apolitici. Tocmai de aceea, atata timp cat am inceput cariera de inalt functionar public, in care cred, vreau sa o duc si la bun sfarsit, ne-a declarat prefectul de Salaj, Andrei Todea, fara alte comentarii.

PDL sta in espectativa

Prefectii sunt inalt functionari publici. In conditiile in care urmeaza sa fie rotiti, decizia de numire a unui nou prefect in Salaj va apartine viitorului Guvern, a afirmat liderul PDL Salaj, deputatul Lucian Bode. Cu alte cuvinte, democrat-liberalul nu neaga posibilitatea detasarii actualului prefect intr-un alt judet, insa a dorit sa mentioneze ca, oficial, nu exista nici o propunere din partea PDL pentru a prelua functia de prefect de Salaj.

Cat priveste schimbarea unor directori din anumite deconcentrate, presedintele PDL Salaj ne spune destul de explicit ca acest lucru urmeaza sa se intample, odata ce viitorul Guvern se va instala: In momentul in care PDL va face parte din urmatorul Guvern, cu siguranta va urmari sa isi implementeze programul de guvernare. Insa, pana in momentul validarii Guvernului, nu putem discuta de asa ceva.

PSD vrea functia de prefect de Salaj

Fara sa ocoleasca subiectul, prim-vicepresedintele PSD Salaj, deputatul Iuliu Nosa, este de parere ca, in conditiile in care democrat-liberalii au primit ce au dorit, si anume functia de premier – cea mai siropoasa felie din tort, social-democratii ar trebui sa obtina, in compensatie, structurile din teritoriu. Mi-e greu sa ma pronunt acum, pe aceasta tema (schimbarea prefectului de Salaj – n.r.), insa, in conditiile in care primul ministru este de la PDL, putem spune ca, normal, PSD ar putea emite aceasta pretentie. De fapt, mi-as dori ca un coleg de-al meu sa preia, pe viitor, functia de prefect de Salaj, ne marturiseste Iuliu Nosa. Tot el sustine ca, in cadrul PSD, nu s-a luat in discutie acest subiect, insa daca se va pune problema inlocuirii lui Andrei Todea, in randul social-democratilor salajeni ar exista suficiente persoane competente care ar putea prelua functia de prefect de Salaj.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »