În sondajele PDL Sălaj: Primăria Şimleu este unica certitudine

Magazin Salajean 6 iunie 2011 0

În sondajele PDL Sălaj: Primăria Şimleu este unica certitudine

PDL Sălaj a realizat – în cursul lunii mai – un sondaj de opinie cu privire la şansele pe care le au la alegerile din 2012 unii candidaţi pedelişti, şi nu numai. În cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc vineri, preşedintele PDL Sălaj, deputatul Lucian Bode, s-a arătat foarte mulţumit de faptul că organizaţia pe care o conduce înregistrează, în sondajele amintite, un scor peste media partidului la nivel naţional (n.r. 20 la sută). În Sălaj, sondajul nostru arată că, la această oră, USL are puţin peste 40 la sută. Am măsurat PSD şi PNL împreună cu USL. Această alianţă constituită între cele două partide este prost văzută de electoratul sălăjean. Dacă ar fi candidat separat, scorul cumulat de cele două partide ar fi depăşit 50 de procente, a apreciat preşedintele PDL Sălaj.

Pentru preşedinţia Consiliului Judeţean, Lucian Bode susţine că s-au făcut cinci măsurători, astfel, în sondaj, au intrat câţiva membri ai PDL interesaţi să cunoască percepţia electoratului sălăjean faţă de imaginea lor, dar şi a altor lideri de partide. Astfel, în urma sondajului, s-a constatat că actualul preşedinte al Consiliului Judeţean, Tiberiu Marc, ar avea circa 30 la sută simpatizanţi din rândul electoratului. Apoi, procentele cumulate ale candidaţilor PDL duc la 60 la sută din intenţiile de vot ale electoratului sălăjean. Sunt convins că, la următoarea măsurătoare, care va avea loc în toamna acestui an, procentul pe care-l va atinge candidatul desemnat de PDL la funcţia de preşedinte al CJ va fi de peste 30 la sută, mai exact va depăşi cota actualului preşedinte Tiberiu Marc. Prin urmare, am putea avea un preşedinte de CJ democrat-liberal, a susţinut Lucian Bode.

Sondajul democrat-liberalilor arată că primarul în exerciţiu al oraşului Şimleu Silvaniei, Septimiu Ţurcaş, va fi reconfirmat în funcţie, deoarece procentul pe care l-a obţinut se apropie de 70 la sută. Cât privesc perspectivele la primăria Jibou, aş spune că sunt clare. Aici, cel mai probabil, va câştiga din nou PSD. Dar dacă actualul primar mai reuşeşte să intre în conflicte fizice cu cetăţeni din oraş, sunt convins că, în 2012, lucrurile vor sta altfel în Jibou, a avansat parlamentarul sălăjean. Actualii primari ai municipiului Zalău şi oraşului Cehu Silvaniei au înregistrat în sondajele pedeliştilor câte 40 la sută fiecare, motiv pentru care PDL va căuta un candidat capabil să se bată cu ei.

Preşedintele PDL Sălaj a mai precizat că măsurătorile s-au efectuat pe un eşantion de 2.700 de respondenţi, dintre care 1.033 erau zălăuani (număr care arată interesul PDL pentru postul de primar al municipiului). Au mai fost analizate 26 de localităţi din mediul rural, şase dintre acestea fiind pe raza unor unităţi administrativ-teritoriale conduse de primari PDL. Cei şase primari măsuraţi s-au situat în sondaje între 40 şi 75 la sută. Pe de altă parte, s-a constatat că sunt şanse mari ca la alegerile viitoare doi edili – din celelalte 20 de comune, cu primari din alte partide – să nu mai câştige alegerile, respectiv, din Românaşi şi Cizer, a dezvăluit Lucian Bode.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »