În funcţie de conjunctura politică: UDMR Sălaj îşi face propriul “joc”

Magazin Salajean 1 martie 2011 0

În funcţie de conjunctura politică: UDMR Sălaj îşi face propriul “joc”

Chiar dacă în anumite judeţe ale ţării, UDMR se pregăteşte de alegerile din 2012 încheind în acest sens protocoale preelectorale, îndeosebi cu USL (în speţă cu PNL, PSD şi PC), în Sălaj, politica alianţelor făcută de udemerişti este destul de neclară şi totuşi, atât de simplă… Pe principiul batem palma în funcţie de interes, UDMR Sălaj colaborează, mai precis susţine orice fel de conjunctură politică ce poate aduce etnicilor maghiari anumite beneficii.

În urmă cu doar câteva zile, în ajunul Congresului UDMR, filiala UDMR Bihor a decis ca, în plan local, să colaboreze cu tripleta PNL – PSD – PC. Astfel, preşedinţii filialelor judeţene ale PNL, PSD şi PC, de o parte, şi a UDMR, de cealaltă parte, au semnat un protocol de colaborare la nivel judeţean, protocolul care urmează să se extindă şi la nivelul parlamentarilor din judeţul vecin.

Contactat, preşedintele UDMR Sălaj, deputatul Seres Denes, ne declară că, până ieri, în judeţul nostru, nu au avut loc astfel de discuţii pe tema de mai sus. De altfel, liderul UDMR Sălaj subliniază că, oricum, în momentul de faţă, astfel de negocieri sunt inutile. Din mai multe puncte de vedere. Astfel, Seres Denes atrage atenţia asupra faptului că UDMR nu obişnuieşte să facă alianţe preelectorale, filialele Uniunii fiind autonome, putând lua decizii diferite faţă de centru. Mai departe, preşedintele UDMR Sălaj frapează, oarecum, subliniind că un astfel de protocol, semnat între udemerişti, liberali şi pesedişti există încă din 2008. De altfel, Seres Denes face trimitere, pe bună dreptate, la protocolul încheiat între formaţiunea politică pe care o reprezintă, PNL şi PSD Sălaj, act semnat pe plan local imediat după alegerile locale din 2008, şi care se referă la sprijinirea reprezentanţilor celor trei partide, acolo unde este cazul, în constituirea majorităţilor în consiliile locale şi Consiliul Judeţean.

Avem deja la nivelul judeţului nostru o înţelegere cu PNL şi PSD, care este valabilă până în 2012. Nu văd necesar să facem acte adiţionale la acest protocol… Mai mult, UDMR Sălaj nu obişnuieşte să semneze protocoale preelectorale, din motive lesne de înţeles, mai spune liderul maghiarilor sălăjeni, făcând aluzie la faptul că udemeriştii sălăjeni sunt dispuşi să bată palma doar în urma scrutinelor electorale, momente mai mult decât propice pentru a se pune la masa negocierilor alături de partidele câştigătoare în alegeri.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »