Şcoala “George Coşbuc” din Zalău, în sărbătoare

Mihaela Oprea 11 octombrie 2012 1
Şcoala “George Coşbuc” din Zalău, în sărbătoare

Cadrele didactice şi conducerea Şcolii Generale “George Coşbuc” din Zalău au sărbătorit, joi, Zile Şcolii, marcând astfel împlinirea a 146 de ani de la naşterea renumitului poet ardelean George Coşbuc. Întreaga şcoală a îmbrăcat straie de sărbătoare, organizând activităţi culturale şi artistice împreună cu profesorii şi elevii unităţii de învăţământ.
Profesorul de limba şi literatura română, Voicu-George Belei, a afirmat că această sărbătoare este ataşată cinstirii valorilor culturii şi istoriei neamului, având convingerea că numai modelele umane pot educa în timp generaţii şi generaţii de elevi. Potrivit acestuia, în ultimii 8 ani, de când poartă cu mândrie numele renumitului poet ardelean George Coşbuc, conducerea şcolii s-a străduit să marcheze acest eveniment aşa cum se cuvine.
Activităţile zilei au debutat printr-un spectacol susţinut de către elevii şcolii, aflaţi în trupa de teatru “Trupa lui Pătrăţel”, premiată anul trecut la prima ediţie a Festivalului de Teatru Judeţean. Elevii au pregătit un emoţionant moment dedicat poetului, recitând şi cântând din versurile poetului, prestaţie pentru care au fost aplaudaţi momente în şir de publicul spectator.
Manifestările s-au bucurat de o prezenţă numeroasă, cadre didactice, foşti elevi ai şcolii, părinţi şi reprezentanţi ai instituţiilor locale. Ziua s-a încheiat cu speranţa că sufletul, inimile şi minţile celor prezenţi s-au umplut din nou de emoţie şi bucurie, sărbătorindu-l pe Coşbuc, la Zalău.

Comentarii

comments

Un Comentariu »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. chis florentina 14 octombrie 2012 at 20:06 - Reply

    da frumos . dar ar fi mai frumos daca copiii ar avea parte si de un pic de caldura

Lasa un Raspuns »