Zilele Invatamantului Salajean, sarbatorite in noiembrie

Magazin Salajean 13 octombrie 2010 0

Zilele Invatamantului Salajean, sarbatorite in noiembrie

Toate unitatile de invatamant din judetul Salaj vor imbraca straie de sarbatoare, la sfarsitul lunii noiembrie, cu ocazia sarbatoririi celei de-a IV-a editii a Zilelor Invataman-tului Salajean. Conducerea Inspectoratului Scolar Judetean Salaj a stabilit deja programul activitatilor pentru sarbatorirea acestui eveni-ment, ce va avea loc in perioada 19-21 noiembrie. Inspectorul general scolar al inspectoratului, Ioan Abrudan, a declarat ca majoritatea unitatilor de invatamant din judet vor desfasura activitati pentru marcarea Zilelor Invatamantului Salajean.

Vom incerca sa organizam cat mai multe activitati in unitatile de invatamant din judet, astfel incat fiecare sa-si puna in valoare rezultatele si realizarile obtinute pe parcursul anului scolar. De asemenea, la nivelul inspectoratului vor avea loc in aceste zile si cercurile pedagogice pe specialitati, precum si activitatile de premiere a olimpicilor cu rezultate deosebite obtinute si a profesorilor care au iesit la pensie anul trecut scolar. In plus, va fi editata si o carte a scolilor salajene, in care vor fi prezentate, pe scurt, realizarile obtinute in cursul anului scolar, a declarat Ioan Abrudan. Potrivit acestuia, programul si activitatile stabilite pentru marcarea Zilelor Invatamantului Salajean vor fi incluse intr-o brosura.

Tot cu aceasta ocazie va avea loc si Concursul Interjudetean de Matematica Teodor Topan, aflat la a V-a editie. Organizat de Scoala Gimnaziala Silvania Simleu Silvaniei, in colaborare cu ISJ Salaj si cu sprijinul Primariei orasului Simleu Silvaniei, concursul va aduna elevi din cinci judete, si anume Alba, Bihor, Cluj, Maramures si, bineinteles, Salaj.

Pentru editia din acest an, organizatorii se pregatesc sa elaboreze o lucrare care sa contina subiectele propuse in cei patru ani anteriori ai concursului, precum si premiantii acestui concurs. Culegerea este pregatita de profesorii scolilor din Simleu Silvaniei, avandu-l coautor pe fostul elev al acestei scoli, olimpicul national la matermatica George Catalin Turcas, precum si castigatorul celor patru editii ale concursului.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »