Zeci de scoli salajene, neautorizate sanitar

Magazin Salajean 8 septembrie 2010 0

Zeci de scoli salajene, neautorizate sanitar

Aproximativ 80 de scoli si gradinite din satele salajene nu au autorizatie sanitara necesara functionarii, in conditiile in care anul scolar bate la usa. Pentru 26 dintre acestea nici nu a fost depusa documentatia pentru obtinerea autorizatiei, in timp ce restul sunt in curs de autorizare.

Potrivit reprezentantilor Directiei de Sanatate Publica (DSP) Salaj, la inceputul lunii septembrie, dintr-un total de 463 de unitati de invatamant care functioneaza in judet, 380 sunt autorizate din punct de vedere sanitar. Reamintim ca, din luna septembrie anul trecut, autorizarea acestor spatii se face pe baza declaratiei pe proprie raspundere, facuta de directorul unitatii de invatamant. Conformitatea celor declarate cu normele de igiena si sanatate publica sunt verificate de catre Directia de Control din cadrul DSP Salaj.

Pana in prezent, pentru un numar de 57 de unitati autorizarea este in curs de solutionare, iar 26 de unitati de invatamant sunt fara autorizatie de functionare, a declarat purtatorul de cuvant al institutiei mentionate, Mihai Cheseli. Potrivit spuselor acestuia, in mediul urban nu sunt unitati neautorizate din punct de vedere sanitar.

Inspectorul general al Inspectoratului Scolar Judetean Salaj, Ioan Abrudan, sustine ca numarul unitatilor scolare neautorizate este mult mai mic fata de cel inregistrat anii trecuti. Vom incerca sa comasam unitatile scolare fara autorizatie sanitara de functionare. Desigur, vor fi si exceptii, acolo unde nu vom putea asigura transportul elevilor la unitati din alte localitati, fie din cauza drumurilor greu accesibile, fie a varstei fragede a copiilor pentru a fi transportati, a mentionat inspectorul general Abrudan. Pentru a stabili care dintre unitatile neautorizate vor fi inchise, reprezentantii invatamantului salajean vor organiza intalniri cu primarii.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »