Zeci de locuri libere in gradinitele din Zalau

Magazin Salajean 10 mai 2010 0

Zeci de locuri libere in gradinitele din Zalau

Cateva zeci de locuri in grupa mica la gradinitele din municipiul Zalau sunt inca neocupate, pentru urmatorul an scolar, cu toate ca, oficial, inscrierile ar fi trebuit sa se incheie in data de 3 mai. Exceptie face Gradinita Voinicel, unde inscrierile s-au incheiat deja, cererile venite din partea parintilor depasind numarul de locuri disponibile.

Chiar daca oficial inscrierile in grupa mica, pentru anul scolar 2010-2011, ar fi trebuit realizate pana la inceputul lunii mai, unii directori ai unitatilor prescolare din municipiu spun ca inscrierile continua pana in 15 iunie, iar cu unele exceptii, chiar pana la sfarsitul anului scolar in curs. Asta pentru ca in majoritatea gradinitelor din Zalau sunt inca locuri neocupate. Si anume, la Gradinita cu Program Prelungit Nr. 10, de pe strada Pietris din municipiu, sunt neocupate 38 de locuri la grupa mica, din cele 55 disponibile pentru anul scolar 2010-2011. Directorul institutiei, Dana Marian, ne-a spus ca, pana in prezent, parintii au depus doar 17 cereri pentru inscriere. Aici, inscrierile continua pana la ocuparea tuturor locurilor libere.

Si la Gradinita cu Program Prelungit Nr. 11, situata pe strada Sfanta Vineri, sunt libere 20 de locuri, fiind inscrisi pana acum 30 de viitori prescolari. Am inceput la grupa mica din luna aceasta. Sunt multe locuri neocupate, mai ales ca in aceasta zona sunt mai multe gradinite. Dar speram ca toate locurile sa fie ocupate, ne-a spus directorul gradinitei, Marioara Puie. Tot aproximativ 20 de locuri sunt libere pentru micutii care vor merge din septembrie la gradinita. La Gradinita cu Program Normal Nr.8 sunt ocupate doar zece locuri la grupa mica, in timp ce 18 sunt inca libere.

Insa unele gradinite au fost luate cu asalt de parinti, cum a fost si Gradinita Voinicel, situata pe strada Simion Barnutiu. Conform Planului de scolarizare pentru anul scolar 2010-2011, ne-au fost aprobate 31 de locuri la grupa mica. Acestea sunt deja ocupate. Chiar am avut unele probleme cu parintii care au vrut sa-si aduca la noi copiii, insa nu-i putem multumi pe toti. Am realizat inscrierile in functie de arondismentul unitatii si daca mai au copiii frati mai mari la noi la gradinita. Din pacate, nu mai avem locuri libere, ne-a declarat Iulia Puiu, directorul Gradinitei Voinicel. Si la Gradinita cu P.P. Nr.5 s-au ocupat cele 26 de locuri disponibile la grupa mica. Insa, dupa cum ne-a spus directorul unitatii, Rodica Marin, daca vor avea suficiente cereri de inscriere, vor mai forma o grupa mica pentru anul scolar viitor. In consecinta, mai sunt locuri libere.

Cate cinci locuri libere au ramas si la Gradinitele cu Program Prelungit Nr.1 si Nr.2. La prima dintre acestea, s-au aprobat pentru anul scolar urmator doua grupe mici, unde mai sunt disponibile doar cinci locuri, in timp ce locurile la sectiile maghiara si germana au fost deja ocupate. Directorul Gradinitei cu P.P. Nr.2, Maria Labo, ne-a comunicat ca inscrierile au inceput din luna aprilie, fiind ocupate, pana in prezent, majoritatea locurilor. Am avut disponibile 60 de locuri la grupa mica, pentru anul scolar urmator.

Pana acum (n.r. vineri) s-au aprobat 55 de cereri, urmand ca parintii sa-si completeze dosarele de inscriere, a afimat directorul gradinitei respective. Din cele 70 de locuri disponibile in grupa mica la Gradinita cu Program Normal si Prelungit Ion Creanga, 12 sunt inca libere. Mai precis, doua locuri la program prelungit si toate cele zece la programul normal. Locurile la sectia maghiara, in numar de cinci, au fost deja ocupate.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Scolar Judetean Salaj, pentru transparenta modului in care se fac inscrierile, fiecare unitate de invatamant prescolar are obligatia sa afiseze, la sediul sau, locurile de care dispune, conform Planul de scolarizare aprobat pentru anul scolar 2010-2011. Totodata, fiecare gradinita trebuie sa afiseze zilnic numarul de locuri libere.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »