Zeci de elevi sălăjeni, calificaţi la olimpiadele naţionale

Magazin Salajean 16 martie 2011 0

Zeci de elevi sălăjeni, calificaţi la olimpiadele naţionale

Peste 40 de elevi vor reprezenta judeţul Sălaj la etapa naţională a olimpiadelor şcolare şi concursurilor organizate de Ministerul Educaţiei, calificându-se la faza judeţeană a competiţiilor desfăşurată la finele săptămânii trecute. Cele mai multe locuri sunt ocupate de matematicienii judeţului.

Inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj, Ioan Abrudan, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că olimpiadele şcolare desfăşurate la nivel de judeţ au încadrat mai multe discipline.

În cursul zilei de sâmbătă a fost programată etapa judeţeană a olimpiadelor şcolare la disciplinele: franceză, matematică, filozofie, educaţie civică, psihologie, cultură civică şi economie. Totodată, la finele săptămânii trecute a avut loc faza judeţeană pentru disciplinele tehnologice, însă rezultatele vor fi făcute publice doar după susţinerea şi notarea elevilor la proba practică ce va fi susţinută în următoarea perioadă. În urma evaluării lucrărilor, s-au calificat pentru faza naţională a olimpiadelor şcolare un număr de 35 de elevi, a declarat Abrudan.

Potrivit sursei citate, alţi 16 elevi din liceele cu profil tehnologic vor participa la etapa naţională a concursului de matematică Adolf Haimovici. Un număr de 151 de elevi de liceu au participat sâmbătă la acest concurs, 34 obţinând premii. Dintre câştigători, 16 vor participa la etapa naţională a concursului ce va avea loc la Iaşi, în perioada 17-19 aprilie, a precizat inspectorul şcolar general.

Faza naţională a olimpiadelor şcolare va avea loc în timpul vacanţei de primăvară, la finele lunii aprilie.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »