Zeci de elevi din Salaj, sanitari priceputi

Magazin Salajean 21 mai 2012 1

Zeci de elevi din Salaj, sanitari priceputi

Zeci de elevi de gimnaziu din Salaj au participat, vineri, la Zalau la faza zonala a concursului Sanitarii priceputi. Evenimentul, care a fost gazduit de Colegiul National Silvania, a reunit zece echipaje: de la Scoala Gimnaziala Corneliu Coposu din Zalau, Liceul de Arta Ioan Sima din Zalau, Scoala Gimnaziala Mihai Eminescu din Zalau, Scoala Gimnaziala Iuliu Maniu din Zalau, Scoala Gimnaziala Simion Barnutiu din Zalau, Scoala Gimnaziala Gheorghe Lazar din Zalau, Scoala Cserey Goga din Crasna, precum si de la scolile gimnaziale din Aghires, Bucium si Pecei. Tot vineri, s-a desfasurat faza zonala si in centrele din Simleu Sivaniei, Jibou, Ileanda si Zimbor. Etapa judeteana a acestei competitii se va derula, atat pentru concurentii de gimnaziu, cat si pentru liceeni, in data de 25 mai. Vor participa echipajele calificate vineri la faza zonala de la Scoala Gimnaziala Gheorghe Lazar din Zalau, Scoala Cserey Goga din Crasna, Scoala Gimnaziala Simion Barnutiu din Zalau, Scoala Octavian Goga din Jibou, Scoala Andrei Muresanu din Cehu Silvaniei, Scoala Petri Mor din Nusfalau, Scoala Silvania din Simleu Silvaniei, precum si de la scolie gimnaziale din Halmasd, Romanasi si Ileanda.

Concursul se adreseaza elevilor de gimanziu si liceu si vizeaza insusirea cunostintelor de baza despre Miscarea Internationala de Cruce Rosie si Semiluna Rosie, istoria Societatii Nationale de Cruce Rosie si principiile fundamentale al Crucii Rosii. Desfasurarea acestor concursuri are rolul de a dezvolta sentimentul solidaritatii umane, insusirea cunostintelor de baza privind prevenirea accidentelor si acordarea primului ajutor premedical, a aratat directorul Filialei Salaj a Crucii Rosii, Laura Bungenteanu. Organizatorii evenimentului si evaluatorii concurentilor au facut parte din cadrul Directiei de Sanatate Publica Salaj, Serviciul Judetean de Ambulanta Salaj, Centrul de Evaluare Prevenire si Consiliere Antidrog Salaj, Inspectoratul Judetean Scolar Salaj, Crucea Rosie-Filiala Salaj.

Comentarii

comments

Un Comentariu »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. Anonim 30 iulie 2012 at 18:12 - Reply

    o magarie mare

Lasa un Raspuns »