Zeci de contestatii la BAC-ul de toamna

Magazin Salajean 6 septembrie 2011 0

Zeci de contestatii la BAC-ul de toamna

Un numar de 77 de candidati din Salaj au contestat rezultatele obtinute la examenul de bacalaureat, sperand sa obtina note mai mari, majoritatea contestatiilor fiind la disciplina Matematica.

Rezultatele slabe inregistrate in Salaj la cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat au fost urmate de contestatii, 77 de candidati nemultumiti de notele obtinute cerand recorectarea lucrarilor cu speranta obtinerii unor note mai bune. „In sesiunea de toamna a bacalaureatului, avem 77 de candidati care, nemultumiti de notele obtinute, au depus contestatii, sperand sa obtina rezultate mai bune. Cele mai multe contestatii – 32 – au fost depuse la disciplina Matematica, 28 de candidati au contestat rezultatele de la disciplina Limba romana, zece – la Biologie, iar restul contestatiilor au fost la Geografie, Limba Maghiara, Fizica, Chimie si Istorie”, a declarat Ioan Abrudan.

Potrivit sursei citate, numarul de contestatii nu este mare, avand in vedere ca, in sesiunea de toamna a bacalaureatului, nu au reusit sa treaca acest examen 690 de persoane.

Ioan Abrudan a declarat ca lucrarile din Salaj, cu note contestate, vor fi recorectate la Alba Iulia, Salajul fiind Centru Regional de Recorectare pentru judetele Satu Mare, Bistrita Nasaud si Maramures. „Contestatiile vor fi solutionate in perioada 5 – 6 septembrie, iar rezultatele finale vor fi facute publice in 7 septembrie”, a declarat Abrudan.

In Salaj, promovabilitatea inregistrata la examenul de bacalaureat, in sesiunea de toamna, a fost de 17,94 la suta. Din totalul de 1.007 candidati inscrisi la examen, in sali s-au prezentat 847. Din acestia, au promovat doar 152, in timp ce 690 au picat examenul, iar cinci candidati au fost eliminati dupa ce au fost depistati incercand sa fraudeze examenul. Examenul de bacalaureat a fost sustinut in trei centre: Liceul Pedagogic „Gheorghe Sincai Zalau, Grupul Scolar „Octavian Goga din Jibou si Colegiul Tehnic „Iuliu Maniu Simleu Silvaniei.

In prima sesiune de bacalaureat din acest an, promovabilitatea in Salaj a fost de 59,02 la suta, examenul fiind sustinut de aproximativ 2.500 de absolventi ai cursurilor liceale, cu circa 100 mai putini fata de cei care au sustinut BAC-ul in prima sesiune din 2010.

Dezastru pe linie

Daca, de bine, de rau, in cele mai multe din liceele care au avut candidati la BAC-ul de toamna a fost o oarecare promovabilitate, Salajul are si doua unitati de invatamant unde abia unul din candidatii care si-au incercat puterile la a doua sesiune a examenului de maturitate a reusit sa obtina media de trecere. Cele doua unitati sunt Grupul Scolar Sag, unde, si in vara, promovabilitatea a fost de 0 procente, si de Grupul Scolar Industrial Sarmasag, unde din cei 37 de candidati care au sustinut BAC-ul, doar unul a izbutit sa-l treaca.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »