Zeci de candidati salajeni au contestat notele de la titularizare

Magazin Salajean 21 iulie 2010 0

Zeci de candidati salajeni au contestat notele de la titularizarePeste 50 de candidati dintre cei 445 care au sustinut examenul de titularizare din 14 iulie au depus contestatii pentru reevaluarea lucrarilor. Cele mai multe contestatii au fost facute de catre educatoare si de candidatii pentru un post de predare a limbii engleze, acestia din urma obtinand cele mai slabe rezultate la concurs.

Nu doar candidatii la concursul titularizare care au luat note mici au depus contestatii in Salaj. Au fost si profesori care au solicitat reevaluarea lucrarii, desi au obtinut note peste 7, ceea ce deja le da posibilitatea sa lupte pentru o catedra de titular.

Inspectorul general scolar al Inspectoratului Scolar Judetean Salaj, Ioan Abrudan, a declarat, in cadrul unei conferinte de presa de ieri, ca 54 de candidati la titularizare au depus contestatii. Cea mai mare nota pentru care s-a depus contestatie este la disciplina religie, respectiv 8,55. Desi este un rezultat bun, candidatul probabil doreste sa-si mareasca sansele de a obtine o catedra titularizabila.

La polul opus se afla rezultatul unui candidat pentru un post de invatator in limba romana care a obtinut la examenul de titularizare nota 2,20. In acest caz, in care lucrarea este notata foarte slab, candidatul sustine ca, probabil, i s-au pierdut unele foi din lucrare, a precizat Abrudan.

Potrivit sursei citate, cele mai multe contestatii au fost depuse de catre candidatii care au aplicat pentru posturile de educatori in limba romana, sapte la limba engleza, iar sase invatatori in limba romana. Totodata, patru contestatii au fost inregistrate la disciplina istorie.

La examenul de titularizare organizat la nivelul judetului Salaj s-au inscris 591 de candidati, dintre care 86 nu s-au prezentat la concurs, iar 60 s-au retras in timpul examenului. Din cei 445 care au sustinut concursul, 209 au luat note cuprinse intre 5 si 6,99, iar 100 note sub 5 (cinci). Dintre cei 141 care au fost notati peste 7 la concurs, doar 100 vor avea sansa de a obtine o catedra titularizabila, acesta fiind numarul de posturi titularizabile scoase la concurs in Salaj pentru anul scolar 2010-2011. Repartizarea este programata in intervalul 22-23 iulie, insa dat fiind numarul mic de posturi disponibile pentru titulari, se va incheia in cursul zilei de joi, potrivit precizarilor inspectorului general scolar, Abrudan.

Candidatii cu note peste 7, care nu obtin un post de titular, vor fi repartizati ca suplinitori pe posturile disponibile. Cei care au luat note sub 5 sau candidatii care nu s-au prezentat deloc la concursul de titularizare se pot inscrie, in perioada 3-4 august, la concursul pentru ocuparea posturilor de cadre didactice cu statut de suplinitor. Examenul pentru aceste locuri va avea loc in zilele de 5-6 august.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »