Zeci de absolventi de liceu au ratat bacalaureatul de toamna

Magazin Salajean 6 septembrie 2010 0

Zeci de absolventi de liceu au ratat bacalaureatul de toamna

Aproximativ 50 de absolventi ai cursurilor liceale din judetul Salaj au ratat sesiunea de toamna a examenului de bacalaureat. Candidatii au fost declarati respinsi din cauza ca nu s-au prezentat la probele de examen, in timp ce doi au ratat sansa promovarii bacalaureatului in aceasta sesiune, dupa ce au fost prinsi incercand sa copieze.

Aproximativ 500 de candidati s-au inscris, la nivelul judetului Salaj, pentru cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat 2010. Potrivit datelor furnizate de presedintele Comisiei Judetene de Bacalaureat, Mirel Matyas, in jur de 50 dintre acestia nu s-au prezentat la cel putin una dintre probele nepromovate in sesiunile anterioare de bacalaureat. Ultima proba de bacalaureat din aceasta sesiune, cea la alegere a profilului si specializarii, s-a desfasurat vineri, fara niciun fel de probleme. Au lipsit insa 22 dintre candidatii inscrisi care nu vor putea promova bacalaureatul in aceasta sesiune, a declarat Matyas. Si la proba de limba romana scris au absentat 18 candidati, iar la proba obligatorie a profilului, 21 de absolventi de liceu. Probele orale de bacalaureat au fost ratate de zece candidati. In aceasta sesiune, doi absolventi de liceu au fost eliminati din examen pentru tentativa de frauda.

Daca probele de competenta nu au pus probleme candidatilor, neexistand pentru aceste testari decat calificative, nu acelasi lucru se poate spune si despre problele scrise. Emotiile candidatilor cresc atunci cand vine vorba de notele obtinute la probele scrise. In functie de rezultatele primite, candi-datii isi vor putea continua, dupa caz, studiile ori vor trebui sa astepte pana vara viitoare o alta sesiune de bacalaureat.

Potrivit calendarului examenului de bacalaureat, in cursul zilei de ieri, candidatii au aflat cum s-au descurcat la probele scrise ale bacalaureatului din aceasta sesiune. Cei nemultumiti au avut dreptul sa depuna, in aceeasi zi, contestatii. Dupa rezolvarea acestora, cel tarziu in data de 9 septembrie, la centrul de examen stabilit la Colegiul Tehnic Alesandru Papiu Ilarian, candidatii vor putea urmari listele cu rezultatele finale pentru aceasta sesiune de toamna a bacalaureatului.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »