Zalaul, oras academic?

Magazin Salajean 18 iulie 2007 0

Zalaul, oras academic?

Prezent ieri la Zalau pentru intalnirea cu presa locala, Rectorul Universitatii de Vest Vasile Goldis, Aurel Ardelean, a declarat ca Filiala din Zalau este una dintre cele mai competitive filiale din tara si ca se doreste transformarea municipiului in oras academic. Potrivit aceleiasi surse, obiectivul e in curs de realizare, avand in vedere numarul de studenti si rezultatele deosebite ale acestora, insa conducerea Universitatii se confrunta cu probleme in ceea ce priveste spatiul de desfasurare a cursurilor. In acest sens, Ardelean propune un parteneriat public-privat cu autoritatile locale in vederea obtinerii unui spatiu, conducerea fiind dispusa sa investeasca in dezvoltarea planului material. Pentru realizarea acestei prioritati, Filiala Vasile Goldis Zalau ar fi dispusa sa cumpere spatiul din cladirea Raiffeisen, etajul I, dar e deschisa la orice fel de colaborare pentru desfasurarea activitatii in conditii optime pentru asigurarea unui invatamant de calitate.

De anul viitor licenta se va sustine si la Zalau

In momentul de fata, examenul pentru obtinerea diplomei de licenta are loc la Centrul Universitar din Arad, absolventii cursurilor superioare ai filialei Zalau fiind nevoiti sa se deplaseze pentru a fi evaluati de comisia de la centru. Dupa sesiunea de anul viitor insa, se vor alcatui comisii mixte de licenta alcatuite din cadre didactice proprii si de la centru care vor facilita examinarea si, in acelasi timp, accesul salajenilor la cursurile superioare oferite de Universitate. De mentionat ca, in anii urmatorii se va avea in vedere promovarea cadrelor proprii, printr-o colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean Salaj, astfel incat cat mai multi profesori de liceu sa aiba posibilitatea de a sustine cursuri universitare. In acest fel, si comisia de licenta va fi alcatiuta cu timpul din cadre prprii filialei.

In alta ordine de idei, Universitatea privata Vasile Goldis ofera, pentru cresterea competitivitatii si a calitatii invatamantului, 200 de burse de excelenta, de merit si sociale si 300 de taxe bugetate. Mentionam deasemenea ca facultatile Universitatii sunt acreditate, iar diplomele absolventilor vor fi recunoscute in Europa.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »