Violenta in scoli, in atentia directorilor

Magazin Salajean 13 octombrie 2010 0

Violenta in scoli, in atentia directorilor

Cazul elevului injunghiat zilele trecute de un coleg de-al sau, in curtea unui liceu din Craiova, a pus pe jar autoritatile. In urma unei videoconferinte sustinute de ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, cu toti inspectorii generali scolari, s-a stabilit ca in fiecare judet sa aiba loc sedinte de lucru privind combaterea violentei in scoli. La nivelul judetului Salaj, aceasta intalnire va avea loc in cursul zilei de astazi.

Potrivit inspectorului general scolar al Inspectoratului Scolar Judetean Salaj, Ioan Abrudan, toti directorii unitatilor de invatamant cu personalitate juridica din judetul Salaj sunt asteptati astazi, incepand cu ora 9, in sala de sedinta a inspectoratului, la sedinta de lucru privind prevenirea si combaterea violentei scolare. Am stabilit aceasta sedinta ca urmare a solicitarilor venite din partea conducerii Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, generata de incidentul produs la Craiova in urma caruia un elev si-a pierdut viata. Reprezentantii ministerului au considerat importanta organizarea acestei intalniri, pentru a atrage atentia asupra necesitatii respectarii legislatiei in vigoare, privind cresterea sigurantei in scoli, a declarat Abrudan.

In cadrul sedintei se va trece in revista legislatia privind normele de siguranta si securitate in scoli. De asemenea, va avea loc un seminar pe tema prevenirii violentei si sigurantei in scoli, sustinut de inspectorul scolar Laura Galvacsy si de catre directorul Centrului Judetean de Resurse si Asistenta Educationala Salaj, Melania Gardan. Am stabilit ca din aceasta saptamana sa intervenim direct in scoli, sa aplicam chestionare pentru a afla care sunt factorii generatori ai violentei in scoli, ce anume ii indeamna pe copii spre actiuni violente. Ne trebuie o situatie reala a ceea ce se intampla in timpul orelor de curs.

Astfel, in functie de rezultatele obtinute, von initia si alte proiecte privind siguranta in unitatile de invatamant. De mentionat este ca noi in fiecare an scolar derulam o serie de proiecte de preventie a violentei in scoli. Prin aceste actiuni incercam sa gasim modalitati de a interveni in combaterea acestor acte de violenta intre elevi, a declarat Melania Gardan.

La intalnirea de astazi sunt invitati sa participe si prefectul judetului Salaj, Vegh Alexandru, si ofiterul coordonator al Politiei de Proximitate Salaj, Constantin Dida.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »