Vineri nu se face scoala

Magazin Salajean 28 aprilie 2010 0

Vineri nu se face scoala

Fie ca este vorba de gradinite, scoli generale sau licee, majoritatea prescolarilor sau a elevilor vor avea parte, la acest sfarsit de saptamana, de o mini-vacanta de trei zile. Asta pentru ca, vineri, 30 aprilie, cadrele didactice din judet vor participa la cercurile pedagogice organizate pe specialitati si pe centre metodice in unitatile scolare din judet. In cadrul intalnirilor, profesorii vor sustine lectii deschise, conform planificarilor din Caietul Metodic, urmate de dezbateri pe marginea temei cercului pedagogic.

O singura modificare are loc la disciplina Istorie, centrul metodic stabilit initial la Bocsa, fiind stabilit in cele din urma la Grupul Scolar Mihai Eminescu din Zalau. Astfel ca doar elevii implicati in lectiile deschise se vor prezenta vineri la cursuri.

Astazi are loc cercul pedagogic cu directorii scolari din judet, pe tema descentralizarii unitatilor de invatamant in contextul noii legislatii a educatiei. Astfel, toti directorii de scoli, gradinite si licee sunt asteptati astazi, incepand cu ora 9, in sala de sedinte a Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Salaj. Inspectorul general adjunct al ISJ Salaj, Mirel Matyas, a mentionat, ieri, intr-o conferinta de presa, ca in aceeasi zi va avea loc si o sedinta de instruire a directorilor unitatilor de invatamant gimnazial, pe tema Evaluarii Nationale pentru elevii clasei a VIII-a.

Conform calendarului stabilit de Ministerul Educatiei, in data de 4 mai elevii claselor a VIII-a vor sustine proba de Limba si literatura romana, in data 6 mai are loc evaluarea la Limba si literatura materna, iar in 12 mai, evaluarea la Matematica (toate fiind probe scrise). Sesiunea speciala de Evaluare Nationala, pentru candidatii care au absentat la sesiunea normala, incepe in 25 mai cu proba scrisa la Limba si literatura romana, in data de 27 mai are loc proba scrisa la Limba si literatura materna iar in 2 iunie, cea de Matematica, tot proba scrisa.

Urmatorul cerc pedagogic are loc cu consilierii scolari, in data de 7 mai, in locatiile stabilite conform Caietul Metodic.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »