Vineri a avut loc prima proba scrisa de bac

Magazin Salajean 29 iunie 2009 0

Vineri a avut loc prima proba scrisa de bac

Din cei 2.385 de absolventi de liceu din judetul Salaj inscrisi la prima proba scrisa de bacalaureat a sesiunii iunie-iulie, respectiv la Limba si literatura romana, au lipsit doar sase candidati. Astfel, cei prezenti in salile de examen au avut de rezolvat trei cerinte care vizau o poezie de Lucian Blaga, Mara, de Ioan Slavici si romanul psihologic interbelic. Prima parte aborda probleme de lexic, candidatii avand de analizat trei strofe din poezia Infrangere de Lucian Blaga. Subiectul al doilea s-a axat pe realizarea realitatii argumentative, in 15-20 de randuri, pe marginea unei afirmatii din opera Mara, de Ioan Slavici. La subiectul al treilea, elevii au avut de realizat un eseu de doua-trei pagini in care sa prezinte tema si viziunea despre lume reflectata intr-un roman psihologic din perioada interbelica, cei mai multi candidati optand pentru Camil Petrescu.

Potrivit lui Florin Morar, secretarul Comisiei Judetene de Bacalaureat Salaj, de la prima proba scrisa a bacalaureatului nu a fost eliminat nici un candidat si nu au fost raportate de la cele opt centre din judet nici un fel de probleme.

Peste 2.400 de note de zece la probele orale

Nici un absolvent de liceu din judetul Salaj care a sustinut examenul oral de Limba moderna nu a fost respins. Ba, mai mult, peste 70 la suta dintre candidati, si anume 1.764, au luat note intre 9 (noua) si 10, in timp ce doar patru au obtinut note intre 5 (cinci) si 5,99. Au fost 396 de absolventi care au luat note intre 8 (opt) si 8,99, alti 194 de candidati au obtinut note intre 7 (sapte) si 7,99, iar 161 de elevi au iesit din examen cu note intre 6 (sase) si 6,99. Potrivit raportului intocmit la nivelul Inspectoratului Scolar Judetean Salaj, cei mai multi absolventi, respectiv 1.790, au ales sa sustina ultima proba orala la Limba engleza, 499 de candidati au optat pentru Limba franceza, 146 pentru germana, si doar unul s-a hotarat sa dea proba la Limba italiana.

Rezultate foarte bune au fost si la primele doua probe orale, cea de Limba si literatura romana si de Limba materna. La prima proba, peste 30 la suta dintre absolventii salajeni au luat note de 10, in timp ce doar 8,2 la suta au obtinut note intre 5 (cinci) si 6 (sase) si doar doi candidati au fost respinsi. La limba materna, 293 de candidati au luat note intre 9 si 10 si nici unul nu a fost notat sub sase. In plus, la nivelul judetului Salaj nu s-a inregistrat niciun caz de frauda la probele orale ale bacalaureatului.

Examenul se va incheia in 2 iulie cu o proba la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare corespunzatoare specializarii. Rezultatele vor fi afisate in data de 5 iulie.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »