Universitatea de Vest Vasile Goldiş îşi prezintă oferta educaţională 2011-2012 la Zalău

Magazin Salajean 13 mai 2011 0

Universitatea de Vest Vasile Goldiş îşi prezintă oferta educaţională 2011-2012 la ZalăuAproximativ 100 de elevi şi studenţi sălăjeni au participat, ieri, la deschiderea Târgului Educaţional 2011 organizat de Universitatea de Vest Vasile Goldiş (UVVG) Arad – Filiala Sălaj. Desfăşurat în sala de conferinţe a Casei de Cultură a Sindicatelor Zalău, evenimentul s-a bucurat de prezenţa unor invitaţi de seamă, printre care: directorul filialei sălăjene universitare – conf.univ.dr.ing. Aurica Grec, reprezentantul din partea conducerii UVVG Arad – prof.univ.dr. Schebesch Klaus, precum şi autorităţile judeţene: din partea Prefecturii Sălaj – Sebastian Olaru, secretarul judeţului Cosmin Vlaicu, primarul Zalăului – Radu Căpîlnaşiu, din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj – profesorul psiholog Anca Dragoş, şi alţi reprezentanţi ai instituţiilor publice şi cadre didactice.

Lansarea a presupus prezentarea ofertei academice a studiilor de licenţă şi masterat pentru anul universitar 2011-2012, în cadrul următoarelor facultăţi la care pot aplica viitorii studenţi, respectiv Facultatea de Ştiinţe Economice, Facultatea de Ştiinţe ale Naturii, Facultatea de Drept şi Facultatea de Ştiinţe Umaniste, Politice şi Administrative. Având în vedere cei 12 ani de activitate, Filiala Zalău a UVVG Arad se remarcă prin organizarea şi desfăşurarea de activităţi didactice de înaltă calitate, centrată direct pe student, în conformitate cu directivele, normele şi standardele învăţământului superior internaţional. Totodată, Filiala Zalău s-a remarcat şi prin participarea cu numeroase programe şi obiecte de cercetare ştiinţifică. În fond, obiectivul strategic este acela de a deveni un punct de reper în continuă ascensiune pentru învăţământul superior naţional şi de cercetare ştiinţifică robustă, beneficiind de o viziune transparentă şi de un corp profesoral de înaltă calificare. Acest deziderat a condus la o ofertă permanentă pe piaţa muncii sălăjene şi nu numai, de specialişti bine pregătiţi din punct de vedere teoretico-practic, oferindu-se atât tinerilor cât şi adulţilor din judeţul Sălaj şi zonelor conexe posibilitatea de a dobândi specializări universitare, de a-şi perfecţiona pregătirea sau reconversia profesională, pe posturi ce necesită pregătire universitară după absolvire, a precizat directorul de studii Aurica Grec. În plus, UVVG se bucură şi de calificativul Grad de încredere ridicat acordat de ARACIS.

Târgul Educaţional a fost programat pentru zilele de 12 şi 13 mai, cei interesaţi având posibilitatea să studieze oferta de studii universitare a UVVG. În cadrul acestei activităţi, cei prezenţi vor putea urmări şi o prezentare de carte, totodată având posibilitatea să participe la un concurs cu premii.

Având, în prezent, nouă promoţii de absolvenţi de studii de licenţă, în număr de peste 2.800, precum şi un număr de 1.600 de absolvenţi ai programelor de masterat, acest aspect reflectă în mod real opţiunea importantă de orientare educaţională pentru absolvenţii învăţământului liceal şi nu numai, din judeţul Sălaj şi judeţele limitrofe.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »