Un singur elev din Sălaj îşi va da bacalaureatul în mai

Flavia Pintea 25 aprilie 2013 0
Un singur elev din Sălaj îşi va da bacalaureatul în mai

Elevii care participă la olimpiadele şi concursurile şcolare vor susţine anul acesta bacalaureatul în a doua parte a lunii mai. Potrivit unui comunicat al Ministerului Educaţiei, sesiunea specială a examenului de bacalaureatului 2013 se va desfăşura în perioada 18 mai – 31 mai. În cadrul acestei sesiuni îşi vor putea susţine bacalaureatul elevii care fac parte din loturile olimpice şi cei care participă la competiţiile sportive şi artistice internaţionale care se desfăşoară în perioada sesiunii normale de bacalaureat.

Din Sălaj, un singur elev va susţine bacalaureatul în sesiunea specială, potrivit listei postate pe site-ul Ministerului Educaţiei. Este vorba de Dan Ionuţ Pop, elev în clasa a XII-a, la Colegiul Naţional “Silvania”(CNS) Zalău, care face parte din lotul lărgit pentru Olimpiada Internaţională de Fizică. Elevul sălăjean a obţinut menţiune şi medalie de bronz la Olimpiada Naţională de Fizică, care a avut loc la Satu Mare, la începutul lunii aprilie.
Restul absolvenţilor de liceu vor susţine examenul de maturitate în sesiunile programate în lunile iunie-iulie sau august-septembrie.
De asemenea, potrivit precizărilor făcute de reprezentanţii Ministerului Educaţiei, pentru absolvenţii clasei a VIII-a, care fac parte din loturile naţionale pentru olimpiadele internaţionale, va fi organizată o sesiune specială de evaluare naţională în perioada 29 mai – 9 iunie. Majoritatea olimpiadelor internaţionale se desfăşoară în lunile iunie, iulie, perioadă în care se organizează şi se desfăşoară evaluarea naţională pentru absolvenţii clasei a VIII-a, în anul şcolar 2012 – 2013.

 

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »