Ultimele trei zile pentru inscrierea la liceu

Magazin Salajean 22 iunie 2010 0

Ultimele trei zile pentru inscrierea la liceuAbsolventii claselor a VIII-a mai au doar trei zile la dispozitie sa se inscrie la liceul dorit. Potrivit calendarului de admitere in invatamantul liceal pentru viitorul an scolar, pana cel tarziu in data de 24 iunie, candidatii trebuie sa-si completeze optiunile in fisele de inscriere, impreuna cu parintii si dirigintii lor.

Multi dintre elevi considera ca, daca au note mari la terminarea gim-naziului, nu trebuie sa opteze pentru multe licee atunci cand pun codurile in foaia de inscriere. S-ar putea insa ca astfel sa aiba parte de o surpriza neplacuta. In realitate, este bine ca foile de inscriere sa contina cat mai multe coduri de scoli. Inainte sa se apuce de completat, este foarte important ca parintii sa verifice media de admitere cu care s-a intrat anul trecut la liceu si media de admitere a copilului lor. Notele de anul trecut pot fi verificate atat pe site-ul Ministerului Educatiei, cat si pe site specializat www.admitereliceu.ro, unde se gasesc mediile de intrare de anul trecut.

Totodata, Inspectoratul Scolar Judetean Salaj a afisat pe site-ul institutiei lista candidatilor din judet ordonata descrescator in functie de mediile de admitere. Anul acesta, media de admitere se compune din 50 la suta media generala a claselor de gimnaziu, 25 la suta media tezelor cu subiect unic, pe care elevii le-au dat in clasa a VII-a si 25 la suta din rezultatele de la testele nationale care s-au desfa-surat pe 4 si 12 mai. Astfel, din cei 2.432 de elevi care au situatia incheiata la invatatura, majoritatea au mediile de admitere cuprinse intre 8 si 9, respectiv 598 de candidati. Alti 564 de absolventi de gimnaziu au media de admitere cuprinsa intre 7 si 8, 467 de candidati au mediile intre 6 si 7, in timp ce 253 de candidati se vor prezenta la admitere cu medii intre 5 si 6. Pentru 468 de candidati, care s-au straduit mai mult la invatatura, media de admitere la liceu este peste 9, in timp ce la polul opus, sunt cei 77 de candidati a caror medie de admitere nu trece de 5. In acest fel candidatii isi vor putea da seama pe ce pozitie sunt plasati in clasamentul general pe liceu si care sunt sansele lor de admitere la liceul dorit.

In data de 2 iulie va avea loc admiterea computerizata in licee, urmand ca in data de 5 iulie sa se afiseze rezultatele finale in fiecare unitate de invatamant liceal. Foarte important de retinut ca in perioada 5-15 iulie, trebuie confirmat locul la liceul la care candidatul a fost repartizat, in caz contrar, acesta fiind declarat respins.

Pentru candidatii sala-jeni dornici sa urmeze cursurile liceale sunt disponibile pentru anul scolar viitor peste 2.600 de locuri in clasa a IX-a.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »