Ultimele inspectii pentru anul scolar in curs

Magazin Salajean 19 mai 2010 0

Ultimele inspectii pentru anul scolar in cursTrei unitati de invatamant din Salaj sunt, saptamana aceasta, sub lupa inspectorilor de specialitate in cadrul inspectiilor de tip RODIS (Regulamentul de Organizare si Desfasurare a Inspectiei Scolare). Inspectorul general adjunct al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Salaj, Mirel Matyas, ne-a comunicat, ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca inspectiile de acest fel sunt cele mai vaste realizate in scoli, fiind numite inspectii in brigada. Controalele au loc in perioada 17-21 mai, la Grupul Scolar Surduc, la Scoala Gimnaziala Babeni si la Scoala Gimnaziala Lozna.

In fiecare scoala, cate patru inspectori verifica noua aspecte din metodologie, de la documentele scolare, pana la asistarea la orele de curs si evaluarea caietelor elevilor. Activitatea de inspectie se va finaliza cu intocmirea unui raport in fiecare scoala, ce se va prezenta, in data de 7 iunie, ne-a spus Matyas. In termen de doua saptamani de la prezentarea rapoartelor, conducerea scolilor trebuie sa propuna un plan de masuri prin care sa remedieze deficientele constatate de inspectori, cu aplicabilitate intr-un an de zile.

Si in perioada 25-28 mai, va avea loc o inspectie tematica in unitatile scolare din judet, avand ca tema evaluarea procesului formativ continuu. Aceasta inspectie se realizeaza la finele fiecarui semestru scolar si vizeaza toate unitatile de invatamant din judet. Insa, tinand cont de resursele umane si financiare disponibile, precum si de factorul de timp, ne vom concentra mai mult pe scolile din mediul urban, a precizat inspectorul general adjunct al ISJ Salaj, adaugand ca aceasta inspectie tematica incheie seria controalelor pentru anul scolar in curs.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »