Ultima zi pentru inscrierea restantierilor la bacalaureat

Magazin Salajean 26 mai 2010 0

Ultima zi pentru inscrierea restantierilor la bacalaureatAstazi este ultima zi in care absolventii de liceu care au participat dar nu au promovat examenul de bacalaureat in sesiunile organizate incepand cu anul 2003, se mai pot inscrie pentru prima sesiune speciala a examenului de bacalaureat de anul acesta. Potrivit calendarului examenului de bacalaureat pentru absolventii promotiilor anterioare anului 2010, inscrierile au loc in perioada 24-26 mai. Prima proba din cadrul sesiunii va fi cea de Evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba moderna, ce se va desfasura in intervalul 31 mai – 4 iunie.

Intre 7 si 18 iunie candidatii vor sustine proba de Evaluarea competentelor digitale, intre 21-23 iunie va avea loc Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana, iar intre 23-25 iunie vor fi evaluate competentele lingvistice de comunicare orala in limba materna. Programul examenelor scrise se suprapune cu cel al absolventilor promotiei curente. Astfel, probele de limba si literatura romana si limba si literatura moderna au loc in 28 iunie si 29 iunie, proba obligatorie a profilului in data de 30 iunie, iar cea la alegere a profilului si specializarii in 2 iulie.

Absolventii de liceu care au promovat probele la limba si literatura romana si la limba moderna au posibilitatea, in aceasta sesiune, de a-si echivala probele astfel incat sa poata intra in sesiunea probelor scrise. Acestia trebuie sa depuna o cerere in acest sens la unitatea la care s-au inscris pentru sustinerea bacalaureatului.

Elevii care au terminat liceul inainte de 2003 vor sustine toate probele din cadrul bacalaureatului, avand in vedere ca metodologia acestui examen era complet diferita.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »