Ultima zi de cursuri pentru absolvenţii de liceu

Magazin Salajean 27 mai 2011 0

Ultima zi de cursuri pentru absolvenţii de liceu

Festivităţile de închidere a anului şcolar pentru absolvenţii de liceu au început încă de ieri şi continuă şi astăzi în majoritatea liceelor din judeţ. Astfel, la Colegiul Naţional Silvania (CNS) Zalău au absolvit, ieri, 255 de elevi din cele nouă clase a XII-a. Curtea liceului a fost neîncăpătoare pentru sutele de susţinători ai absolvenţilor, respectiv diriginţi, cadre didactice, părinţi şi prieteni ai acestora, fiind nelipsită prezenţa autorităţilor locale şi judeţene, respectiv directorul colegiului, Vasile Bulgăreanu, prefectul judeţului, Vegh Alexandru, preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj, Tiberiu Marc, subprefectul Onorica Abrudanu, edilul municipiului, Radu Căpîlnaşiu, inspectorul şcolar general Ioan Abrudan, precum şi reprezentanţi ai partidelor politice, printre care deputatul Mirel Taloş. Un liceu de renume care datează de 365 de ani are anul acesta nu mai puţin de 27 de elevi cu media 10, precum şi opt şefi de promoţie care şi-au încheiat socotelile cu învăţământul preuniversitar cu media 10, şi anume: Laszlo Alma, în clasa a XII-a B, Elena Mădălina Câmpean, în clasa a XII-a C, Claudia Mihaela Pop, în clasa a XII-a G, Andreea Baczo, în clasa a XII-a H, şi elevii Cristina Feşteu, Alexandru Goron, Mădălina Hăşmăşan şi Paula Stroie, toţi în clasa a XII-a I profil filologie, având ca diriginte profesorul Ioana Tuduce. Şi mediile pe clase îi situează pe absolvenţii de la CNS Zalău într-un loc fruntaş, respectiv între 8,46 şi 9,76, cea mai mare revenind tot clasei a XII-a I.

Tot în cursul zilei de ieri s-au desfăşurat festivităţile de absolvire pentru elevii de la Liceul Ortodox Sfântul Nicolae Zalău, Grupul Şcolar Voievodul Gelu Zalău şi Grupul Şcolar Ioachim Pop Ileanda. În acelaşi cadru festiv, absolvenţii au fost întâmpinaţi în noua etapă din viaţa lor cu buchete imense de flori, precum şi cu diplome şi premii pentru rezultatele deosebite obţinute în anii de liceu.

Astăzi vine rândul majorităţii liceelor să-şi premieze elevii aflaţi în ultimul an de şcoală. Festivităţile încep de la ora 9, respectiv: Liceul de Artă Ioan Sima Zalău, Grupul Şcolar Mihai Viteazul Zalău, Colegiul Tehnic Iuliu Maniu Şimleu Silvaniei, Grupul Şcolar Octavian Goga Jibou şi Grupul Şcolar Industrial Sărmăşag; de la ora 9.30 au programată festivitatea elevii de la Grupul Şcolar Ioan Ossian Şimleu Silvaniei, de la 10 se organizează momente festive la Colegiul Tehnic Alesandru Papiu Ilarian Zalău, Liceul Sportiv Avram Iancu Zalău, Colegiul Naţional Simion Bărnuţiu Şimleu Silvaniei şi Grupul Şcolar Liviu Rebreanu Hida; începând cu ora 10.30 vor fi prezenţi la festivitate absolvenţii de la Liceul Pedagogic Gheorghe Şincai Zalău, iar de la 11, elevii de la Liceul Reformat Wesselenyi Zalău, Liceul Teoretic Ion Agârbiceanu Jibou şi Grupul Şcolar Gheorghe Pop de Băseşti Cehu Silvaniei; ultimele festivităţi sunt programate de la ora 12, la Grupul Şcolar Cserey-Goga Crasna şi Grupul Şcolar Ioachim Pop Ileanda.

Anul acesta au fost înscrişi în an terminal de liceu un număr de 2.017 elevi din judeţul Sălaj. Ieri a fost ultima zi de cursuri, urmând a mai trece un hop pentru a absolvi cu acte în regulă, mai precis pentru a intra în posesia diplomei de bacalaureat.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »