Ultima strigare pentru testele nationale

Magazin Salajean 16 ianuarie 2008 0

Ultima strigare pentru testele nationale

Elevii care si-au ratat testele nationale mai o sansa in sesiunea speciala care va fi organizata, la nivel national, in saptamanile care urmeaza. Conducerea Inspectoratului Scolar al Judetului Salaj a informat, ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca elevii care doresc sa sustina inca o data aceste examene trebuie sa se inscrie in acest sens in perioada 21 – 25 ianuarie. Inscrierea se face la scolile de provenienta, iar elevii trebuie sa se prezinte la secretariate cu actele de identitate si cu Fotografie recenta tip buletin. Tot la secretariat, elevii vor trebui sa opteze pentru geografie sau istorie – unul din examene fiind sustinut la una din aceste materii. Testele propriu-zise vor fi sustinute in 4 – 7 februarie, iar rezultatele vor fi facute publice in 9 februarie, pana la ora 16. In aceeasi zi, in intervalul orar 16 – 20, se vor putea depune contestatiile, urmand ca rezultatele finale sa fie afisate in 11 februarie.

De retinut ca elevii trebuie sa sustina testele la toate disciplinele, chiar daca la unele din ele au obtinut peste nota 5 in sesiunile anterioare. Notele obtinute vor fi folosite la repartizarea computerizata in unitatile de invatamant, care se va face in vara.

Tot in conferinta de presa de ieri, inspectorul Ioan Abrudan a declarat ca, in functie de cati elevi se vor inscrie pentru sustinerea testelor nationale, vor fi stabilite si locatiile unde se va desfasura examenul. Mai mult ca sigur, unul din centrele de testare va fi la Zalau. Acest centru s-ar putea sa fie unicul. Daca va fi asa, vom asigura cazare pentru elevi in perioada examenelor, a spus Abrudan.

Programa de examen ramane aceeasi din sesiunea 2007, pentru toate cele cinci discipline – limba romana, limba materna, matematica, geografie si istorie.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »