Ultima strigare pentru cele peste 200 de posturi din şcolile sălăjene

Mihaela Oprea 5 septembrie 2012 0
Ultima strigare pentru cele peste 200 de posturi din şcolile sălăjene

Cadrele didactice care au obţinut cel puţin nota 5 la examenele de titularizare organizate în perioada 2010-2012, dar care nu au primit un post în învăţământ pot participa, în perioada 6-7 septembrie, la şedinţele publice pentru repartizări pe posturi. Înscrierile pentru ocuparea acestora au început de luni, astăzi fiind ultima zi pentru depunerea formularelor de înscriere la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj.
Inspectorul de resurse umane din cadrul instituţiei menţionate, Viorel Lungu, a declarat că se pot înscrie la aceste şedinţe şi cei care nu s-au înscris la centrele de concurs din judeţ. “Încă se primesc dosare de înscriere, ultima zi pentru preluarea acestora fiind data de 5 septembrie. Din păcate sunt multe posturi vacante, peste 200, şi prea puţini candidaţi. Dar vor face astfel încât să ocupăm toate posturile până la începerea cursurilor”, ne-a declarat Viorel Lungu.
Potrivit sursei citate, în perioada 3-7 septembrie, la nivelul inspectoratului are loc etapa de mobilitate a personalului didactic din învăţământul preuniversitar. Luni, 3 septembrie, au fost repartizate orele în regim de plata la oră în care fiecare titular a avut dreptul să preia în specialitatea sa încă jumătate de normă.
În data de 5 septembrie 2012 se afişează lista posturilor didactice vacante sau rezervate complete şi incomplete rămase neocupate şi posturile didactice rămase neocupate din cauza neprezentării la post a candidaţilor repartizaţi în etapele anterioare.
În zilele de 6-7 septembrie, vor avea loc şedinţele publice pentru repartizarea posturilor. În cadrul acestor şedinte publice posturile didactice, catedrele vacante sau rezervate se repartizează, în ordine, astfel: cadrelor didactice titulare pentru completarea normei didactice pe o perioadă de cel mult un an şcolar; cadrelor titulare a căror restrângere de activitate nu a fost rezolvată prin transfer, prin detaşare în interesul invăţământului, pentru restrângere nesoluţionată; profesorilor care solicită continuitate pentru detaşare la cerere, în baza notelor obţinute la concursul din iulie 2011; celor nerepartizate care solicită detaşare la cerere în baza mediilor obţinute la concursul din august 2012, în ordinea descrescătoare a mediilor; precum şi cadrelor didactice titulare nerepartizate, care au solicitat detaşare la cerere în ordinea descrescătoare a punctajului.
Posturile neocupate de candidaţii menţionaţi anterior se repartizează: pentru angajare, pe perioadă determinată, candidaţilor rămaşi nerepartizaţi sau care au norma didactică incompletă, care s-au înscris Ia concursul de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante sau rezervate din învăţământul preuniversitar, sesiunea 2012, şi pentru repartizare în baza notelor din iulie 2011 sau 2010; cadrelor didactice repartizate în etapele anterioare, care nu s-au repartizate şi care solicită o nouă repartizare: prin detaşare la cerere, cadrelor didactice titulare care nu s-au repartizate, sau pentru angajare pe perioadă determinată, candidaţilor care nu s-au prezentat la posturile repartizate; pentru angajare pe perioadă determinată, candidaţilor care au obţinut cel puţin nota 5 (cinci) la concursurile din iulie 2011 şi/sau iulie 2010 şi care solicită repartizare în baza acestor note, dar care nu s-au înscris în perioada prevăzută de Calendarul mobilităţii personalului didactic din învăţământul preuniversitar, ierarhizaţi pe o listă unică, în ordinea descrescătoare a notelor; în regim de plata cu ora personalului didactic.
La ora actuală sunt vacante în şcolile din judeţ 215 posturi, cele mai multe fiind pentru învăţători, respectiv 36 de posturi. De asemenea, au rămas neocupate 15 posturi de educatoare, 12 posturi pentru disciplina matematică, 11 posturi de limba engleză şi 10 de limba franceză. O situaţie mai aparte se regăseşte la Liceul de Artă “Ioan Sima” din Zalău, unde au rămas neocupate 14 posturi pentru muzică instrumentală, arte plastice etc. De asemenea, au rămas foarte multe locuri libere la palatele şi cluburile copiilor.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »