Trupa „Anecdote”, premiată la Festivalul Naţional de Teatru Francofon pentru elevi

Andreea Vilcovschi 9 aprilie 2013 0
Trupa „Anecdote”, premiată la Festivalul Naţional de Teatru Francofon pentru elevi

Trupa de teatru „Anecdote” a Şcolii Gimnaziale „Mihai Eminescu” din Zalău, coordonată de profesoarele Maria Druţă şi Bianca Matei, au obţinut două premii şi o menţiune la Festivalul Naţional de Teatru Francofon pentru elevi „Franthousiasme”. Manifestarea, aflată la cea de-a zecea ediţie, a avut loc în perioada 4-7 aprilie, la Dej, şi a reunit 22 de trupe de teatru din întreaga ţară.
Trupa sălăjeană a fost alcătuită din elevii: Mihai Mărcuţ (clasa a VIII-a E), Cristian Vale (clasa a VII-a A), Sara Trănescu (clasa a VI-a A), Iulia Bican (clasa a VI-a A), Rareş Gherman (clasa a VI-a A), Lorena Iepure (clasa a VI-a A), Patriciu Mina (clasa a VI-a C), Andreea Boda (clasa a VI-a E), Felicia Cosma (clasa a V-a C), Matei Labo (clasa a V-a C), Mara Stanciu (clasa a V-a C), Alexandru Sârbu (clasa a IV-a B).
Din juriu au făcut parte Radu Ţuculescu, scriitor, realizator de emisiuni TVR3 Cluj, Magdalena Vaida, critic de artă şi jurnalist, Yannick Rucelle, cântăreţ şi scenarist, Larisa Tomşa, pictor. Preşedintele juriului a fost Vincent Henry, ataşat cultural la Institutul Francez din Cluj-Napoca.
Trupa de teatru „Anecdote”, de la Şcoala Gimnazială “Mihai Eminescu” Zalău, a fost răsplătită cu premiul al II-lea, pentru piesa „Le problème” de Christian Lamblin, cu premiul al II-lea, pentru interpretare masculină (Mihai Mărcuţ) şi cu o menţiune pentru interpretare feminină (Sara Trănescu).

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »