Trei zile de inscriere la bacalaureat, pentru absolventii din promotiile anterioare

Magazin Salajean 18 mai 2010 0

Trei zile de inscriere la bacalaureat, pentru absolventii din promotiile anterioare

Examenul de bacalaureat pentru absolventii promotiilor anterioare anului 2010 se va desfasura in doua sesiuni, in perioadele 31 mai – 8 iulie si respectiv 23 august – 9 septembrie. Pentru prima sesiune, inscrierile se fac incepand de saptamana viitoare, respectiv in zilele de 24, 25 si 26 mai, iar pentru a doua sesiune, in perioada 5-9 iulie. Inscrierea candidatilor se face prin fisa tip informatizata, la secretariatele liceelor pe care acestia le-au absolvit, pe baza urmatoarelor acte: certificate de nastere si dupa caz, de casatorie, un act de identitate, foaia matricola si adeverinta cu notele probelor la care se solicita recunoasterea.

In situatia schimbarii domiciliului in alta localitate, mentionata ca atare in buletinul de identitate, candidatii se pot inscrie pentru a sustine bacalaureatul la o unitate de invatamant de acelasi profil, stabilita de comisia judeteana.

Recunoasterea probelor promovate in sesiunile anterioare se face numai la solicitarea scrisa a candi-datului, in momentul inscrierii acestuia, in conformitate cu metodologia de examen.

Echivalarea vizeaza numai disciplinele sustinute ce coincid cu disciplinele pe care absol-ventii promotiei 2010 au dreptul sa le sustina in cadrul examenului de bacalaureat 2010, in conformitate cu filiera, profilul si specia-lizarea absolvite. Insa absolventii din seriile anterioare, carora le-a fost echivalata proba orala promovata la limba si literatura romana, limba si literatura materna sau la limba moderna, nu vor primi certificate care atesta nivelul de competenta lingvistica.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »