Trei olimpici sălăjeni, în lotul României

Flavia Pintea 5 aprilie 2013 2
Trei olimpici sălăjeni, în lotul României

Elevii sălăjeni au obţinut cinci premii la Olimpiada Naţională de Limbă, Comunicare şi Literatură română. Concursul s-a desfăşurat pe două secţiuni. Astfel, olimpiada naţională de limbă, comunicare şi literatură română pentru clasele IX-XII a avut loc în perioada 31 martie-4 aprilie, la Constanţa, iar pentru clasele V-VIII, secţia română şi secţia minorităţi s-a desfăşurat în perioada 2-5 aprilie, la Iaşi.

Liceenii sălăjeni şi-au adjudecat trei premii, un premiu I, obţinut de Cristiana Petre, elevă în clasa a IX-a la Colegiul Naţional “Silvania”, un premiu trei, câştigat de Ioana Pavel, clasa a X-a, la acelaşi liceu şi un premiu special obţinut de Roxana Noje, elevă în clasa a XI-a, la Liceul Teoretic “Ion Agârbiceanu” din Jibou.
Nici elevii de gimnaziu nu s-au lăsat mai prejos, reuşind să obţină două premii. Astfel, Eliza Bob, elevă în clasa a VII-a, la Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” Zalău, secţia minorităţi, s-a clasat pe locul II, iar Andreea Cotoară, din clasa a VII-a, în cadrul aceleaşi şcoli, şi-a adjudecat premiul special.
Potrivit lui Marcel Lucaciu, Cristiana Petre, Ioana Pavel şi Eliza Bob, datorită rezultatelor deosebite pe care le-au obţinut, vor participa şi la Olimpiada Internaţională de Limbă, Comunicare şi Literatură română, care va avea loc la Oradea, în perioada 24 – 28 mai. Cele trei eleve din Sălaj vor începe pregătirea alături de lotul reprezentativ al României, începând cu data de 22 mai, la Oradea.
De asemenea, la Olimpiada Naţională de Limbi Clasice, disciplina limba latină, care a avut loc la Botoşani, în perioada 30 martie- 2 aprilie, Sălajul a obţinut o menţiune prin Diana Dominan , elevă în clasa a VIII-a, la Şcoala Gimnazială „Andrei Mureşanu” din Cehu Silvaniei.

 

Comentarii

comments

2 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. Lia Mladin 5 aprilie 2013 at 18:29 - Reply

    Este o placere deosebita sa vezi, macar din cand in cand, ca se pot obtine rezultate meritorii, atat pentru elevi cat si pentru elevii pregatiti de dansii!
    Jos palaria!

  2. Dorina Pop 5 aprilie 2013 at 23:29 - Reply

    Felicitari premiantilor, felicitari profesorilor, felicitari acestor copii minunati care ne reprezinta scolile.

Lasa un Raspuns »