Trei centre de concurs pentru posturile vacante din scolile salajene

Magazin Salajean 14 martie 2012 0

Trei centre de concurs pentru posturile vacante din scolile salajeneAproximativ 600 de posturi de cadre didactice sunt scoase la concurs in unitatile de invatamant salajene, pentru anul scolar 2012-2013. Potrivit inspectorului de resurse umane din cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Salaj, Viorel Lungu, circa o treime din aceste posturi vor fi ocupate in urmatoarea perioada, ca urmare a rezolvarii restrangerilor de activitate, a prelungirii contractelor de munca pe perioada determinata a cadrelor aflate in sistem, precum si a contractelor cu cadrele care au sustinut in anii anteriori concursurile de titularizare si au obtinut minim nota 5.

Prima etapa de repartizare a posturilor vacante vizeaza cadrele care intra in restrangere de activitate. Aproximativ 30 de persoane si-au depus dosare in vederea solutionarii restrangerilor de activitate, cazurile acestora fiind rezolvate in sedinta publica din data de 16 martie. Ulterior, pana la data de 21 martie, pot fi depuse cererile pentru prelungirea contractelor de munca pe perioada determinata a cadrelor aflate in sistem. Dupa aceste etape se vor repartiza posturile catre cadrele didactice care pot intra in sistem in baza notelor obtinute la concursurile de titularizare din anii 2008-2010. Posturile ramase vacante urmeaza a fi scoase la concurs in luna august, a declarat Viorel Lungu.

Pentru repartizarea posturilor ramase vacante, urmeaza a fi organizat un concurs in 2 august. Potrivit sursei citate anterior, acesta va fi sustinut in trei centre zonale desemnate la nivelul judetului, respectiv la: Liceul Pedagogic Gheorghe Sincai din Zalau, la Colegiul Tehnic Iuliu Maniu Simleu Silvaniei si la Liceul Teoretic Ion Agarbiceanu Jibou. Dupa afisarea rezultatelor obtinute la concurs, se vor organiza sedinte publice pentru repartizarea posturilor vacante.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »