Toti candidatii salajeni la BAC cunosc cel putin o limba straina

Magazin Salajean 29 iunie 2012 0

Toti candidatii salajeni la BAC cunosc cel putin o limba strainaCei peste 2.000 de candidati salajeni inscrisi la examenul de bacalaureat din aceasta sesiune au obtinut calificativ la proba de evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba internationala. Exceptie face absolventul de la Liceul Pedagogic Gheorghe Sincai din Zalau, eliminat din examen dupa ce a fost prins cu telefonul mobil in sala de examinare.

Potrivit datelor furnizate de informaticianul Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Salaj, Denisa Blidar, pentru sustinerea probei la limba engleza s-au inscris 1.740 de candidati, 381 au optat pentru limba franceza, 43 pentru germana si 9 pentru limba italiana. Dintre acestia, nu s-au prezentat pentru sustinerea probei 72 de candidati, toti fiind inscrisi pentru limbile engleza si franceza.

Nivelul de competente pentru proba de competente lingvistice intr-o limba straina se stabileste in functie de rezolvarea celor trei probe de concurs, respectiv orala, de ascultare si scrisa.

La fel ca toate probele de competente, nici aceasta proba sustinuta de elevi la inceputul saptamanii in curs, nu este eliminatorie. Indiferent de calificativul obtinut, absolventii de liceu se vor putea prezenta, exceptie cei eliminati, la probele scrise din cadrul examenului de bacalaureat.

Prima proba scrisa va avea loc in data de 2 iulie, la Limba si literatura romana. Fata de sesiunile anterioare de bacalaureat, anul acesta este pentru prima data cand toate salile de examinare sunt dotate cu camere web de supraveghere. Elevii prinsi incercand sa fraudeze examenul sunt eliminati din aceasta sesiune, neavand dreptul sa se prezinte la probe decat peste urmatoarele doua sesiuni de examen.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »