Tot mai multi elevi vor bani pentru calculatoare

Magazin Salajean 5 iunie 2012 0

Tot mai multi elevi vor bani pentru calculatoare

Peste 180 de elevi salajeni au ajuns in lista beneficiarilor eligibili pentru banii de calculatoare de birou alocati prin programul social Euro 200, publicata vineri, pe site-ul pe portalul Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului. Numarul solicitantilor inregistrat in acest an este cu pana la 60 la suta mai mare decat cel al beneficiarilor de anul trecut.

Conform informatiilor postate pe site-ul euro200.edu.ro, se incadreaza criteriilor specifice pentru obtinerea banilor de calculatoare 182 de elevi din judet. Numarul elevilor proveniti din familii nevoiase care s-au inscris in acest program este mult mai mare fata de anul trecut, cand au beneficiat de bani pentru calculatoare 110 elevi din judet.

Beneficiarii acestui program sunt elevii si studentii invatamantului de stat sau particular acreditat, in varsta de pana la 26 de ani, care provin din familii cu venituri brute lunare de maximum 150 de lei pe membru de familie, exclusiv beneficiarii unui calculator tip desktop. Stabilirea numarului de elevi care vor prima acesti bani se va face in ordinea crescatoare a venitului brut lunar pe membru de familie, in limita sumelor alocate cu aceasta destinatie in bugetul Ministerului Educatiei.

Rezultatele au fost postate si la nivelul unitatilor de invatamant. Cei nemultumiti ca nu au ajuns in lista beneficiarilor eligibili mai au inca timp sa depuna contestatii. Potrivit calendarului stabilit pentru derularea acestui program, contestatiile se depun in termen de cinci zile de la afisarea listei pe portalul ministerului, respectiv pana in 6 iunie. Afisarea rezultatului contestatiilor pe portalul dedicat si in fiecare unitate de invatamant se va face in 24 iunie.

Beneficiarii vor primi bonurile valorice pentru achizitionarea calculatoarelor intre 24 iunie si 30 iulie, avand termen pana la data de 31 august sa procure aceste calculatoare.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »