Tinerii sălăjeni nu se văd îmbrăcaţi în haine de poliţişti sau jandarmi

Magazin Salajean 17 iunie 2011 0

Tinerii sălăjeni nu se văd îmbrăcaţi în haine de poliţişti sau jandarmi

Academia şi şcolile de poliţie nu mai prezintă la fel de mult interes pentru tinerii sălăjeni, după ce numărul candidaţilor înscrişi anul acesta a scăzut cu trei sferturi sau mai mult faţă de anul trecut. Cauzele ar putea fi incertitudinile privind locurile de muncă, precum şi reducerea salariilor, suficiente pentru a face ca sute de tineri să renunţe la candidaturile pentru poliţie.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, Tincuţa Dumuţa, numărul dosarelor înregistrate au scăzut faţă de anul trecut, chiar dacă înscrierile pentru şcolile de poliţie nu s-au finalizat încă. Pentru Academia de Poliţie şi-au depus dosare de înscriere un număr de 25 de persoane din judeţul Sălaj, cu 49 mai puţine faţă de anul trecut. Surpriza şi mai mare se află la înscrierile pentru şcolile de poliţie. Şi anume, dacă anul trecut au fost preluate 307 dosare, anul acesta doar 30 de tineri sălăjeni au optat să-şi continue studiile în aceste şcoli. Însă, dacă înscrierile pentru Academia de Poliţie s-au încheiat, pentru cei care doresc să studieze la şcolile de poliţie, înscrierile continuă până la data de 30 iunie.

Diferenţe s-au văzut şi la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Sălaj, unde anul trecut s-au înscris 71 de candidaţi, dintre care 12 au fost admişi, iar în prezent şi-au depus dosarul aproximativ 60 de doritori. Din cele declarate de purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Sălaj, Cristian Bolfă, mai sunt două săptămâni în care cei interesaţi se pot înscrie la concurs pentru şcolile de subofiţeri. Astfel, 20 de tineri sălăjeni şi-au depus dosare de înscriere pentru Academia de Poliţie – arma jandarmi. Pentru şcolile de subofiţeri, unde înscrierile continuă până la data de 1 iulie, şi-au exprimat opţiunea un număr de 40 de candidaţi.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »