Tezele scolare, sustinute mai devreme

Magazin Salajean 20 octombrie 2011 0

Tezele scolare, sustinute mai devreme

Noua structura a anului de invatamant pe semestre aduce usoare modificari si la sustinerea tezelor scolare. Potrivit inspectorului scolar general al Inspectoratului Scolar Judetean Salaj, Ioan Abrudan, cadrele didactice vor trebui sa programeze aceste testari pana cel tarziu la data de 30 noiembrie.

Daca in anii trecuti, semestrul intai se prelungea si dupa perioada vacantei de iarna, din acest an scolar, acesta se incheie in data de 23 decembrie 2011, astfel incat elevii vor trebui sa sustina tezele scolare in perioada imediat urmatoare. Referitor la materiile din care trebuie sa sustina testarile, acestea au ramas la fel ca in ceilalti ani. Astfel, pentru elevii claselor V-VII, tezele scolare vor trebui sustinute la disciplinele limba si literatura romana si matematica. Elevii din clasele a VIII-a vor fi testati in plus cu o disciplina, la alegere dintre istorie si geografie. Liceenii vor sustine tezele scolare in functie de filiera si specializare. Dupa cum a mentionat inspectorul scolar Abrudan, conform metodologiilor in vigoare, nu pot fi organizate teze scolare la mai mult de cinci discipline pe semestru.

In cea de-a doua parte a anului scolar, respectiv in semestrul doi, care dureaza din 16 ianuarie si pana in 22 iunie, tezele vor fi organizate pana la data de 25 mai 2012. Exceptie se face pentru elevii din clasele terminale, care incheie studiile mai devreme decat ceilalti colegi. Astfel, elevii claselor a VIII-a vor sustine tezele scolare pana la data de 18 mai, in timp ce clasele a XII-a si a XIII-a vor incheia aceste testari pana la data de 27 aprilie.

Referitor la vacantele elevilor, primii care vor avea un respiro de la orele de curs sunt elevii claselor din invatamantul primar si grupele din invatamantul prescolar. Acestia vor avea vacanta toata saptamana viitoare. Singura vacanta de care vor avea parte ceilalti scolari in acest semestru este o zi libera cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei, respectiv in data de 1 decembrie, intr-o zi de joi.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »