Terapii de grup sau individuale, organizate de “Zilele Învăţământului Sălăjean”

Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională (CJRAE) Sălaj desfăşoară în această săptămână, cu ocazia celei de-a VII-a ediţii a “Zilelor Învăţământului Sălajean”, o serie de activităţi care se adresează atât elevilor, părinţilor, profesorilor, precum şi altor membri interesaţi ai comunităţii. Nu mai puţin de 135 de activităţi de specialitate vor fi organizate în unităţile de învăţământ din judeţ de către consilierii şi logopezii şcolari. Astfel, potrivit reprezentanţilor CJRAE Sălaj, sala de şedinţe a instituţiei va găzdui în perioada 26-28 noiembrie, în intervalul orar 14-15, lansarea proiectului naţional “Necenzurat” privind prevenirea consumului de droguri în rândul elevilor de gimnaziu. Prezentarea proiectului va avea loc pe grupe de lucru şi va fi realizată de consilierii şcolari din judeţ, de la nivel gimnazial, iar ca invitat va fi Valer Merce, inspector principal în cadrul Centrului de prevenire, evaluare şi consiliere anti-drog Sălaj.

Tot în perioada menţionată, vor fi organizate şi o serie de activităţi de consiliere la nivel individual, la solicitarea părinţilor, şi la nivel de grup. După cum au explicat reprezentanţii CJRAE Sălaj, părinţilor participanţi li se va distribui materialul informativ realizat de instituţie şi anume un mini-ghid pentru părinţi – “Părinte educat-copil informat”. Pentru participarea la şedinţele de consiliere parentală la nivel individual, părinţii interesaţi se pot programa la secretariatul CJRAE Sălaj.
De asemenea, până joi, 28 noiembrie, vor avea loc, în cadrul proiectului “Săptămâna terapiei tulburărilor de limbaj”, activităţi cu părinţii la nivel individual şi de grup, în funcţie de tipul tulburării de limbaj a copilului şi vor fi găzduite de cabinetul de terapie logopedică a CJRAE Sălaj.
Totodată, pe parcursul întregii săptămâni, la sediul instituţiei menţionate, vor fi expuse desenele realizate în cadrul proiectului de prevenţie a violenţei domestice “Fericirea se învaţă în familie”. Activităţile din acest se vor încheia vineri, 29 noiembrie, zi în care a fost programat Cercul pedagogic al consilierilor şcolari şi al logopezilor.

Alte articole

Leave a Comment