Teatrul, o mare pasiune a elevilor de la CNS

Magazin Salajean 15 iunie 2012 0

Teatrul, o mare pasiune a elevilor de la CNSElevii Colegiului National Silvania din Zalau au imbogatit recent palmaresul scolii prin cateva noi premii castigate. Acestia au fost recompensati pentru talentul lor scenic, la doua manifestari artistice, desfasurate in Cluj si Zalau. Liceenii premiati din trupele de teatru Apple si Prosepeio (Masca) sunt elevi in clasele a IX-a A, a IX-a I, a X-a A, a X-a I si a XI-a A, coordonati de profesorii Ancuta Medve Coltofeanu si Gilda Seisanu. Acestia au participat in 9 si 10 iunie la Casa Radio din Cluj Napoca la Festivalul National de Teatru Dramaland si au primit, la individual: Premiul II pentru Cea mai buna actrita pentru Larisa Pop clasa a XI-a A; Premiul III pentru Cel mai bun actor decernat lui Calin Muresan, clasa a X-a I; Premiul pentru Cel mai bun narator pentru Beatrice Grindean, clasa a X-a A; Premiul III la sectiunea Cea mai buna interpretare pentru Lavinia Pop, clasa X-a A; Premiul Special pentru joc de scena lui Alexandra Turian, clasa a X-a A. La acelasi festival, elevii de la CNS au primit la categoria Trupe de teatru: premiul special pentru Cea mai populara piesa – respectiv, pentru Beauty is a beast; locul II pentru Cea mai buna echipa de teatru; locul II pentru Cel mai bun scenariu adaptat pentru piesa The Apple.

Elevii Colegiului National Silvania din Zalau au mai fost apreciati si la Festivalul de Teatru Liceenii desfasurat in 7 iunie la Zalau. Aici au primit: premiul pentru cea mai buna trupa de teatru, acordat trupei Prosopeio, premiul CLT pentru trupa Apple, precum si premiul pentru cea mai buna actrita acordat Laviniei Pop, din clasa X-a A.

Potrivit informatiilor furnizate de profesorul Gilda Seisanu, trupa de teatru Prosepeio s-a infiintat in 2009, an in care a participat pentru prima oara la Festivalul International Dramaland de la Cluj, unde a si luat locul II. In anul urmator, elevii trupei de teatru au fost remarcati in cadrul Festivalului Mondial de Teatru si Arta in Scoli Gef de la San Remo, de unde s-au intors cu cinci premii, iar anul trecut au participat la Dramaland cu o parodie a piesei Twilight pentru care au primit premiul II.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »