Târg de Paşte la Şimleu Silvaniei

magazinsalajean 25 aprilie 2013 2
Târg de Paşte la Şimleu Silvaniei

Este o tradiţie la Şcoala Gimnazială “SILVANIA” din Şimleu Silvaniei, ca în preajma sărbătorii Învierii Domnului să organizăm un târg cu produse realizate de copii, special pentru sărbătorile pascale. Proiectul intitulat: LUMINĂ ÎN SUFLET DE COPIL, se află la a III-a ediţie în parteneriat cu Primaria Oraşului Şimleu Silvaniei şi Asociaţia Oncologică “Ion Chiricuţă” din Cluj Napoca. Cei 860 elevi ai şcolii, împreună cu învăţătorii şi profesorii lor, fac an de an donaţii în bani din vânzarea produselor, la ediţia precedentă donându-se suma de 7500 lei. Pregătirile pentru târg au început încă din săptămâna “Să ştii mai multe, să fii mai bun”, fiecare elev aducându-şi aportul pentru un scop nobil – ajutorarea copiilor bolnavi de cancer de la Spitalul Oncologic din Cluj Napoca. Şi soarele a strălucit parcă mai puternic venind să completeze atmosfera creată în Parcul Mare al oraşului, unde fiecare clasă avea amenajat standul său de produse, cât mai diverse, mai atractive. De pe băncile devenite standuri îţi surâd sfioşi iepuraşi din ipsos, ouă pictate, aranjamente pregătite pentru Paşti, icoane şi…. ce nu puteai găsi? Ingeniozitatea de care au dat dovadă aceşti copii, îndrumaţi de dascălii lor şi sprijiniţi de părinţi inimoşi care s-au implicat la fiecare ediţie a târgului exemplar, au făcut ca târgul să fie apreciat de cei care au răspuns invitaţiei noastre.
La activitatea noastră participă an de an primarul oraşului, ing. Septimiu Ţurcaş, reprezentanţi ai diferitelor instituţii din oraş, părinţi, bunici, elevi de la alte şcoli, animaţi toţi de aceeaşi idee, să alinăm suferinţa copiilor bolnavi de cancer. Sumele ce se obţin din comercializarea obiectelor se vor dona secţiei de pediatrie de la Spitalul Oncologic din Cluj Napoca.
Mulţumim tuturor colaboratorilor noştri, părinţilor elevilor, şimleuanilor cu suflet mare care au făcut mai multe bucurii, au cumpărat produsele realizate cu drag de copii, au ajutat pe cei aflaţi în suferinţă dar vor avea pe masa de Paşti un lucruşor “curat” ce le va aduce pacea şi LUMINA DIN SUFLET DE COPIL.

Prof. Marioara Ghile

Comentarii

comments

2 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. Anonim 29 aprilie 2013 at 16:23 - Reply

    doamna GHILE aveti un suflet bun acest lucru o spun chiar elevii care nu merg cu groaza la orele de fizica desi este o materie destul de grea

  2. Anonim 29 aprilie 2013 at 16:26 - Reply

    asa este a ramas aceeasi desi este directoare fata de alta care a uitat de unde a pornit

Lasa un Raspuns »