Târg de ştiinţă, în premieră, la Zalău

Magazin Salajean 4 aprilie 2011 0

Târg de ştiinţă, în premieră, la Zalău

Elevii Colegiului Naţional „Silvania” (CNS) din Zalău au avut parte, la finele săptămânii trecute, de un târg de ştiinţă, unde pasionaţii de fizică şi chimie şi-au prezentat experimentele. Au putut fi admirate şi cercetate pe toate părţile 12 asemenea „produse”, printre care s-au numărat un panou solar, un aparat de creare a energiei alternative prin forţa eoliană şi un sistem de irigaţii cu telecomandă.

Târgul a fost primul de acest gen organizat la CNS, el făcând parte din proiectul Ecoprovocarea la care unitatea de învăţământ respectivă a spus „Prezent”.

„Ecoprovocarea” este o competiţie educaţională în domeniul protecţiei mediului şi se derulează în trei licee din Zalău – CNS, Colegiul Tehnic Alesandru Papiu Ilarian şi Liceul Pedagogic Gheorghe Şincai- şi alte două din Călăraşi. Prin acest proiect se urmăreşte educarea tinerilor prin implicarea lor practică în campanii de conştientizare şi diferite activităţi de protecţia mediului (reciclare, igienizare şi plantare, n.r.). Fiecare dintre liceele participante la proiect a primit câte 1.000 de euro din partea TenarisSilcotub pentru desfăşurarea activităţilor, care trebuie încheiate în 15 mai. În final, va fi desemnat un câştigător, care va primi din partea TenarisSilcotub un premiu în valoare de 3.000 de euro, bani care vor putea fi folosiţi doar pentru dotarea unităţii de învăţământ.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »