Sute de posturi vacante in gradinitele si scolile salajene

Magazin Salajean 3 aprilie 2012 0

Sute de posturi vacante in gradinitele si scolile salajenePeste 400 de posturi vacante si rezervate sunt disponibile in unitatile de invatamant salajene pentru anul scolar urmator. Acestea au fost facute publice, ieri, de conducerea Inspectoratului Scolar Judetean Salaj.

Conform listei publicate ieri, pe site-ul institutiei, cele mai multe locuri disponibile sunt pentru invatatori, fiind scoase la concurs peste 80 de posturi vacante si rezervate in scolile din judet, generate si de introducerea clasei pregatitoare la invatamantul primar. De asemenea, sunt scoase la concurs si 36 de posturi de educatoare. De altfel, intre locurile vacante pentru noul an scolar se numara: 27 de posturi pentru profesori de Limba engleza, 23 sunt pentru Limba franceza, 21 de posturi sunt pentru disciplina matematica, 20 la religie ortodoxa, 14 locuri de educatie fizica si sport, precum si 16 posturi sunt de Limba si literatura romana.

Dintre toate aceste posturi, aproximativ 230 sunt disponibile in unitatile de invatamant din mediul rural, restul la gradinitele si scolile din orase. La nivelul municipiului Zalau, sunt disponibile peste 100 posturi vacante, dintre care 34 sunt rezervate.

Potrivit calendarului privind mobilitatea personalului didactic pentru anul scolar 2012-2013, inscrierile pentru participarea la concurs au loc in intervalul 2-12 aprilie, urmand ca examenele sa fie sustinute de candidati in data de 2 august. Aceste testari vor avea loc in patru centre de concurs stabilite la nivelul judetului, respectiv la Liceul Pedagogic Gheorghe Sincai si Scoala Gimnaziala Simion Barnutiu din Zalau, la Colegiul Tehnic Iuliu Maniu Simleu Silvaniei si la Liceul Teoretic Ion Agarbiceanu Jibou.

In cursul lunii trecute, au fost repartizate posturile care intra in restrangere de activitate si a fost rezolvata situatia cadrelor didactice afectate de diminuarea orelor de predare.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »