Sute de elevi salajeni, sprijiniti sa continue scoala

Magazin Salajean 13 decembrie 2010 0

Sute de elevi salajeni, sprijiniti sa continue scoala

Peste 800 de elevi din judetele Salaj si Hunedoara, cu risc de abandon scolar sau care au abandonat de timpuriu scoala, au fost inclusi in proiectul Si noi vrem sa invatam, lansat saptamana trecuta, la Zalau.

Zece unitati de invatamant din judetele Salaj si Hunedoara au fost cuprinse intr-un proiect avand ca scop prevenirea abandonului scolar, initiat de Fundatia Mara din Deva in parteneriat cu Inspectoratele Scolare din judetele mentionate.

Lansarea proiectului Si noi vrem sa invatam a avut loc vineri, in sala de sedinte a Inspectoratului Scolar Judetean Salaj, in cadrul careia conducerile unitatilor de invatamant au semnat contractele de parteneriat. Au fost prezenti la lansarea proiectului presedintele Fundatiei Mara si manager de proiect, Gabriel Ciupe, asistentii manageri de proiect Galvacsy Laura, Rozs Rita (din partea ISJ Salaj), Daniela Bufnea si Sofroni Mihaela (din partea ISJ Hunedoara), directorii unitatilor de invatamant partenere, reprezentanti ai comunitatilor locale si inspectori scolari.

Potrivit managerului de proiect Gabriel Ciupe, acest proiect vizeaza prevenirea si corectarea timpurie a fenomenului de parasire timpurie a scolii de catre persoanele expuse acestui risc, inscrise in invatamantul primar si gimnazial din judetele Salaj si Hunedoara.

Prin acest proiect vom dezvolta un program coerent de furnizare de servicii educationale de tipul Scoala dupa scoala si A doua sansa pentru un numar total de 700 de elevi cu risc de parasire timpurie a scolii si 120 de persoane care au abandonat scoala inainte de absolvirea invatamantului primar si gimnazial. De asemenea, pregatim si dezvoltarea unui program de suport social si educational pentru familiile celor peste 800 de beneficiari directi, a declarat Gabriel Ciupe.

Patru dintre scolile incluse in proiect sunt din judetul Salaj, respectiv Scoala Gimnaziala Iuliu Maniu Zalau, Grupul Scolar Cserey-Goga Crasna, Grupul Scolar Industrial Sarmasag si Scoala Gimnaziala cu Predare in Limba Maghiara Bathory Istvan Simleu Silvaniei. Unitatile scolare au fost selectate in functie de numarul de absente ale elevilor proveniti din familii defavorizate si de implicarea directorilor acestor unitati.

Lansarea proiectului a fost urmata de un Atelier de lucru la care vor participa reprezentanti ai actorilor sociali cu atributii in domeniul prevenirii abandonului scolar. Acest program, in valoare de peste 5,2 milioane de lei, se deruleaza in perioada august 2010 – iulie 2012.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »